Zwitserland geeft gratis skipassen voor kinderen weg

Door: Saskia Smulders

Heb jij kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar? Dan heb ik goed nieuws voor je. In 44 Zwitserse skigebieden kun je namelijk kans maken op één van de ruim 12.000 gratis skipassen voor zes dagen voor je kinderen. Het enige wat je hoeft te doen is je kids inschrijven via deze link.

Meer dan skiën

De achterliggende gedachte van deze wedstrijd is dat de ouders het portaal vormen voor de liefde voor wintersport. Immers, als je als kind enthousiast gemaakt wordt voor de wintersport dan is de kans groot dat je zelf later óók gaat. Daarnaast wil men wintersporters bewegen naar Zwitserland te komen. Dat Zwitserland prachtig is om te wintersporten, maar ook om andere dingen zoals snowtubing, bubbelen in een hot tub of zelfs kanoën te doen heb ik zelf ondervonden toen ik te gast was in de regio Interlaken.

Deelnemende skigebieden

Aan de Kids4Free-campagne doen 44 Zwitserse skigebieden mee, variërend in grootte en verdeeld over het hele land. Grote, gerenommeerde gebieden als Zermatt, Jungfrau Region, Adelboden-Lenk, Davos Klosters, Aletsch Arena en Laax bieden ieder honderden skipassen aan, evenals kleinere, bij Nederlanders geliefde bestemmingen als Bellwald, Grächen en Scuol. Een compleet overzicht is terug te vinden op de website.

Skiënd gezin in Meiringen-Hasliberg, Berner Oberland | Foto ©Switzerland Tourism/Christian Perret

Hoe de actie werkt

Wie in aanmerking wil komen voor de gratis skipas, meldt zich via drie stappen aan op de speciale campagnewebsite www.myswitzerland.com/kids4free. Deelnemers:
1. beantwoorden een meerkeuzevraag over hun eventuele wintersportervaring in Zwitserland;
2. selecteren het door hen gewenste skigebied (deze keuze is definitief)
3. vullen het actieformulier in en klikken op ‘deelnemen’
Op 4 december 2018 vindt de verloting van de gratis kinderskipassen plaats in het hoofdkantoor van Zwitserland Toerisme in Zürich. Prijswinnaars krijgen tot 7 december bericht per e-mail. Een gezin kan maximaal één skipas winnen.

Hoofdfoto: ©Switzerland Tourism/Christian Perret

Lees ook:

(Visited 668 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.