Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zware sneeuwval leidt tot ontregeling van het openbare leven in Griekenland. Daar zijn scholen gesloten, wegen versperd, ambtenaren naar huis gestuurd en heeft het vliegverkeer veel vertraging opgelopen. Ook zijn hele dorpen op het eiland Evia van de buitenwereld afgesloten en zijn er problemen met de electriciteit.

Ambtenaren zijn naar huis gestuurd

De overheid heeft iedereen die niets te maken heeft met de noodsituatie naar huis gestuurd. Dat wil zeggen dat hulpdiensten zoals de brandweer en politie nog wel aan het werk zijn, net zoals de sneeuwploegen. Door de sneeuwval zijn meerdere wegen onbegaanbaar geworden en afgesloten. Het vliegveld van Athene is nog wel geopend maar het vliegverkeer ervaart wel hinder door de sneeuw waardoor er veel vertraging is ontstaan.

Uitzonderlijk veel sneeuw in het zuiden

Het is niet de eerste keer dat er sneeuw valt in Griekenland, maar meestal zijn de bergachtige gebieden en het noorden aan de beurt. Als er zo af en toe wat valt in het zuiden dan blijft het vaak niet liggen. Dit keer lijkt het voorlopig nog niet te gaan stoppen met het winterse weer en liggen zelfs de zuidelijke eilanden zoals Santorini, Mykonos, Syros en Naxos sinds afgelopen weekend onder een laagje sneeuw. En dat is heel bijzonder. Wat de situatie er niet makkelijker op maakt is het feit dat bewoners simpelweg niet zijn ingesteld op de sneeuwval. De overheid verzoekt iedereen om sneeuwkettingen te gebruiken, maar die hebben de meeste bewoners in het zuiden natuurlijk niet.

Bron: NOS
Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 334 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer