Terwijl ons land vandaag regionaal wit kleurt is het ook in de Alpen volop aan het winteren. Vanwege de recente sneeuwval, maar ook vanwege de lage temperaturen waar heel de Alpen mee te maken hebben. De afgelopen tijd is er flink wat sneeuw gevallen in de Alpen. Hierdoor zijn de matige sneeuwcondities van begin deze maand verdwenen. Voorlopig heeft een groot deel van de Alpen te maken met een beduidend rustiger weertype.

Sneeuwgrens tot in de lagere dalen

Het weekend verloopt rustig en zeer koud. Met name in de Franse en Zwitserse Alpen is sprake van echt Kaiserwetter. Het zonnetje schijnt regelmatig en dus lijkt het schitterend weer om op de latten te gaan staan. De temperaturen maken het echter niet altijd even fijn om buiten te zijn. Door een combinatie van een stevige wind en lage temperaturen voelt het zeer koud aan. Zo kan het in het bekende Val Thorens overdag aanvoelen als -20 graden. Met deze temperaturen is het dus zeker verstandig om flink wat verschillende lagen aan te doen.


In Oostenrijk is het vaker bewolkt en valt dit weekend wat sneeuw. De meeste sneeuw is weggelegd voor de noordkant van de Oostenrijkse Alpen. Tot en met zondagavond kan 10 tot lokaal 20 cm sneeuw gaan vallen. De sneeuwgrens ligt hierbij tot in het laagland en dus kunnen ook de lagere dalen op wat sneeuw rekenen. Ook aan de noordoostkant van de Zwitserse Alpen kan wat sneeuw vallen. De hoeveelheden blijven hier echter beperkt tot een centimeter of 5. 

Aanhoudend winters

Na het weekend blijft het voorlopig volop winterweer. Wederom blijven de Zwitserse en Franse Alpen de beste papieren hebben voor zonnige momenten. In Oostenrijk blijft het overwegend droog maar komt wel wat vaker bewolking voor. De zuidkant van de Alpen krijgen wel te maken met enkele neerslaggebieden. In de Dolomieten en in Karinthië kan begin volgende week sneeuw vallen. Lokaal zijn tientallen centimeters mogelijk. Het blijft koud met temperaturen die overdag overal onder het vriespunt liggen. Op 1500 meter ligt het kwik dinsdag in de Oostenrijkse Alpen rond -5 graden. In de nachten is regelmatig sprake van zeer strenge vorst.

Dik pak sneeuw in Winterberg

Ook dichter bij huis kun je weer volop skiën. In Winterberg ligt namelijk een vers pak sneeuw. Komende week blijft het zowel overdag als in de nachten vriezen en dus zullen de sneeuwcondities goed blijven, zoals je ook hier kunt lezen. De sneeuwkanonnen draaien in de nachten op volle toeren om de sneeuwlaag op de pistes nog wat aan te dikken.

Bron: Weeronline.nl | Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer