Wees voorzichtig!

Door Pauline van der Waal

Het kan je niet ontgaan zijn. Het sneeuwt in Oostenrijk, en hard ook! We proberen je via onze site op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Heb je nieuws of foto’s voor ons? Mail dan naar pauline@snowrepublic.nl 

Veel sneeuw rond München

Niet alleen in Oostenrijk sneeuwt het, maar ook rond München. Zoveel dat het lastig is om de wegen schoon te houden. Dat leidt tot lange files ten zuiden van München naar Salzburg in beide richtingen. Volg hier de verkeersinformatie over Duitsland.

Zo zien de snelwegen richting Oostenrijk er rond half 12 uit
Zo zien de snelwegen richting Oostenrijk er rond half 12 uit. Bron: ANWB

Fernpas staat vast

Wederom zijn er lange wachttijden op de Fernpas (B179), een van de meestgebruikte routes van Duitsland naar Oostenrijk. Op twee januari stonden er ook al kilometerslange files toen de pas in z’n geheel werd afgesloten. Op dit moment is de pas wel open. Dit kan natuurlijk altijd veranderen, dus hou de situatie in de gaten!

Overige vertragingen

De meest veilige manier is ervan uitgaan dat er óveral vertraging is op het moment. Op de kleinere wegen zoals van Zell am See naar Saalfelden sta je vast en doe je op het moment van schrijven een uur over. Van Wörgl naar Kufstein zal je routeplanner je als het goed is via een sluiproute proberen te sturen, die gaat (nu nog!) en stuk beter dan de Inntal Autobahn waar je drie kwartier doet over dit kleine stukje. Ook richting en in Vorarlberg is het druk en staat het vast.

Kijk voor de actuele verkeerssituatie op ANWB of Google Maps.

Treinverkeer van en naar Oostenrijk

Vanochtend vroeg stak de Alpen Express -keurig volgens de dienstregeling- de grens met Oostenrijk over. Hopelijk lukt het voor de vertrekkende reizigers vanavond ook om de sporen schoon te houden.

Vliegverkeer van en naar Oostenrijk

Ook het vliegverkeer is flink ontregeld. Diverse vluchten zijn gecancelled of omgeleid naar een andere luchthaven, zoals bijvoorbeeld op luchthaven Innsbruck en luchthaven Salzburg. Zo is de Transaviavlucht van 7.35 uur vanochtend volgens de vluchtinformatie geland op het westelijker gelegen Friedrichshafen. Andere vluchten zijn uitgeweken naar München.

Route van vliegtuig vanuit Londen, dat in Innsbruck zou landen, maar omgeleid is naar Friedrichshafen (bron: flightradar24.com)
Route van vliegtuig vanuit Londen, dat in Innsbruck zou landen, maar omgeleid is naar Friedrichshafen (bron: flightradar24.com)

Bronnen: ANWB, ÖAMTC. Flightradar, AlpenExpress

Hoofdfoto: Bastiaan van der Staaij

(Visited 1.324 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën