Zonnig en een prachtige omgeving

Door: Pauline van der Waal

Afgelopen zomer was ik voor het eerst van mijn leven in de Dolomieten, en wat vond ik het daar waanzinnig mooi! Al heel snel bedacht ik me dat ik ook dolgraag een keertje in de winter naar het noorden van Italië wilde gaan om te zien hoe dit prachtige berglandschap er in de sneeuw uit ziet. En nu is het zo ver!

Op naar het Italiaanse Zuid-Tirol

Was ik in de zomer in Val di Fassa, nu staat het naastgelegen en nog net iets noordelijkere Zuid-Tirol op het programma. De Dolomieten zijn niet voor niets UNESCO Werelderfgoed en ook bijzonder omdat ze voor wat betreft de cultuur, natuur en het eten letterlijk het midden houden tussen de Alpen aan de ene kant en Mediterraanse invloeden aan de andere kant. En met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar hoop ik er een paar prachtige dagen te hebben!
Meer weten? Bekijk dan de website van Zuid-Tirol.

Ik hoop op mooi weer! Foto IDM Südtirol/Harald Wisthaler
Ik hoop op mooi weer! Foto IDM Südtirol/Harald Wisthaler

Verschillende wintersportgebieden

Bergen zijn er genoeg in deze regio, en dus ook genoeg pistes. Ik ga in korte tijd drie skigebieden bekijken. Allereerst is dit het Obereggen Ski Resort dat op slechts 20 minuten van Bozen (Bolzano) ligt en waar je tot Pasen terecht kunt op 48 kilometer piste.
Daarna gaan we naar Carezza Dolomites Ski Resort, dat één van de meest traditionele wintersportgebieden is. Geopend in 1950, 41 kilometer piste en ongeveer net zo ver van Bozen af als Obereggen.
Tot slot nemen we een kijkje in het bekende 3 Zinnen Dolomites Ski Resort waar je een prachtig uitzicht moet hebben op de bekende Drei Zinnen, terwijl je de 100 kilometer piste die dit gebied telt afzoeft.

Net zo benieuwd hoe het is om in Zuid-Tirol te skiën als ik? Hou deze site dan goed in de gaten, want een verslag volgt binnenkort!

Prachtig skiën tussen de hoge bergketens. Foto: Süd-Tirol IDM Alto Adige/Alex Filz
Prachtig skiën tussen de hoge bergketens. Foto: Süd-Tirol IDM Alto Adige/Alex Filz

Hoofdfoto: Süd-Tirol Alto Adige Martketing Alex Filz

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer