Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zonnig en een prachtige omgeving

Door: Pauline van der Waal

Afgelopen zomer was ik voor het eerst van mijn leven in de Dolomieten, en wat vond ik het daar waanzinnig mooi! Al heel snel bedacht ik me dat ik ook dolgraag een keertje in de winter naar het noorden van Italië wilde gaan om te zien hoe dit prachtige berglandschap er in de sneeuw uit ziet. En nu is het zo ver! 

Op naar het Italiaanse Zuid-Tirol

Was ik in de zomer in Val di Fassa, nu staat het naastgelegen en nog net iets noordelijkere Zuid-Tirol op het programma. De Dolomieten zijn niet voor niets UNESCO Werelderfgoed en ook bijzonder omdat ze voor wat betreft de cultuur, natuur en het eten letterlijk het midden houden tussen de Alpen aan de ene kant en Mediterraanse invloeden aan de andere kant. En met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar hoop ik er een paar prachtige dagen te hebben!
Meer weten? Bekijk dan de website van Zuid-Tirol.

Ik hoop op mooi weer! Foto IDM Südtirol/Harald Wisthaler
Ik hoop op mooi weer! Foto IDM Südtirol/Harald Wisthaler

Verschillende wintersportgebieden

Bergen zijn er genoeg in deze regio, en dus ook genoeg pistes. Ik ga in korte tijd drie skigebieden bekijken. Allereerst is dit het Obereggen Ski Resort dat op slechts 20 minuten van Bozen (Bolzano) ligt en waar je tot Pasen terecht kunt op 48 kilometer piste.
Daarna gaan we naar Carezza Dolomites Ski Resort, dat één van de meest traditionele wintersportgebieden is. Geopend in 1950, 41 kilometer piste en ongeveer net zo ver van Bozen af als Obereggen.
Tot slot nemen we een kijkje in het bekende 3 Zinnen Dolomites Ski Resort waar je een prachtig uitzicht moet hebben op de bekende Drei Zinnen, terwijl je de 100 kilometer piste die dit gebied telt afzoeft.

Net zo benieuwd hoe het is om in Zuid-Tirol te skiën als ik? Hou deze site dan goed in de gaten, want een verslag volgt binnenkort!

Prachtig skiën tussen de hoge bergketens. Foto: Süd-Tirol IDM Alto Adige/Alex Filz
Prachtig skiën tussen de hoge bergketens. Foto: Süd-Tirol IDM Alto Adige/Alex Filz

Hoofdfoto: Süd-Tirol Alto Adige Martketing Alex Filz

(Visited 138 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer