Minder ski-ongelukken door minder mensen op de piste

Door: Ilse Nijhof | Bron: salzburg.orf.at | Foto: Pixabay

M

inder mensen op de piste, dus ook minder ski-ongelukken. Je zou denken dat dit positief nieuws is, en dat is het natuurlijk ook wel. Echter missen de ziekenhuizen een belangrijk inkomen, wat oploopt tot in de miljoenen.

100 patiënten minder per dag

Op een drukke dag worden momenteel 20 patiënten behandeld voor ski-ongelukken in de Tauern kliniek in Zell am See. Best veel zou je denken. Als je dit echter vergelijkt met een drukke dag in de winter waar normaal gesproken 120 patiënten per dag binnenkomen, is dit niets. Ski-ongevallen zijn deze winter met 40% afgenomen. De kliniek in Schwarzach ziet zelfs nog een grotere daling. Zij zien maar liefst 70% minder patiënten naar aanleiding van een ongeluk op de piste binnenkomen.

Omzetdaling loopt tot in de miljoenen

Minder patiënten betekent ook minder inkomen. Vooral het mislopen van buitenlandse patiënten legt een druk op het ziekenhuisbudget. “Alleen al voor de maand januari is er een omzetdaling van meer dan 1.2 miljoen” aldus Franz Öller, directeur van de Tauern kliniek in Zell am See. Hij verwacht dat ze pas in de zomer weer een normale bezetting zullen hebben. Tot die tijd is kostenbeheersing aan de orde van de dag. Ze zullen passende maatregelen nemen die ze in staat stellen meer grip te krijgen op de situatie.

Patiënten zijn met name locals

Tot nu toe zijn er dit jaar 752 verwondingen opgetreden na ski-ongevallen. Afgelopen winter waren er 2494 patiënten behandeld in de Kardinal Schwarzenberg kliniek in Schwarzach. Het merendeel van de gewonden dit jaar waren locals, gevolgd door wintersporters uit Duitsland en Nederland.

(Visited 330 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.