Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Minder ski-ongelukken door minder mensen op de piste

Door: Ilse Nijhof | Bron: salzburg.orf.at | Foto: Pixabay

M

inder mensen op de piste, dus ook minder ski-ongelukken. Je zou denken dat dit positief nieuws is, en dat is het natuurlijk ook wel. Echter missen de ziekenhuizen een belangrijk inkomen, wat oploopt tot in de miljoenen.

100 patiënten minder per dag

Op een drukke dag worden momenteel 20 patiënten behandeld voor ski-ongelukken in de Tauern kliniek in Zell am See. Best veel zou je denken. Als je dit echter vergelijkt met een drukke dag in de winter waar normaal gesproken 120 patiënten per dag binnenkomen, is dit niets. Ski-ongevallen zijn deze winter met 40% afgenomen. De kliniek in Schwarzach ziet zelfs nog een grotere daling. Zij zien maar liefst 70% minder patiënten naar aanleiding van een ongeluk op de piste binnenkomen.

Omzetdaling loopt tot in de miljoenen

Minder patiënten betekent ook minder inkomen. Vooral het mislopen van buitenlandse patiënten legt een druk op het ziekenhuisbudget. “Alleen al voor de maand januari is er een omzetdaling van meer dan 1.2 miljoen” aldus Franz Öller, directeur van de Tauern kliniek in Zell am See. Hij verwacht dat ze pas in de zomer weer een normale bezetting zullen hebben. Tot die tijd is kostenbeheersing aan de orde van de dag. Ze zullen passende maatregelen nemen die ze in staat stellen meer grip te krijgen op de situatie.

Patiënten zijn met name locals

Tot nu toe zijn er dit jaar 752 verwondingen opgetreden na ski-ongevallen. Afgelopen winter waren er 2494 patiënten behandeld in de Kardinal Schwarzenberg kliniek in Schwarzach. Het merendeel van de gewonden dit jaar waren locals, gevolgd door wintersporters uit Duitsland en Nederland.

(Visited 350 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer