Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Door Pauline van der Waal

Op Tweede Kerstdag is in het Oostenrijkse Ellmau (SkiWelt) een zevenjarig meisje zwaargewond geraakt, toen ze van tien meter hoogte uit een skilift viel. Bij het instappen ging het al mis, maar het duurde nog een paar minuten tot ze naar beneden viel. De stoeltjes hingen toen veel hoger boven de grond.

Het Duitse meisje zat in een skiklasje en stapte halverwege de middag samen met haar ski-juf en een eveneens zevenjarig Nederlands meisje in de skilift. Voorbij de poortjes en net voor het instappen liet het Duitse meisje haar skistok vallen. De skilerares kon de skistok nog pakken, maar het meisje was afgeleid en ging niet goed op het stoeltje zitten. Het enige wat de skilerares kon doen was -naast de skistok- ook het kleine meisje vastgrijpen.

Geen noodstop

De lerares hield het meisje vast bij haar beide schouders terwijl zij en het Nederlandse meisje wel in de lift zaten. Helaas werd de lift niet in een noodstop gezet, en vertrokken de drie onfortuinlijke dames met de lift de berg op. Na zo’n twee minuten kon de skilerares het meisje niet meer houden en gleed ze uit haar handen. Ze viel tien meter lager op de geprepareerde piste.

De kleine skiester brak hierbij haar linker onderbeen. Na de eerste hulp op de piste zelf werd ze met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Kufstein gevlogen. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar het ongeval.

Hopelijk komt de kleine meid er snel weer bovenop en kan ze Oud en Nieuw weer buiten het ziekenhuis vieren!

Bron: Tiroler Tageszeitung
Foto: Pixabay. Dit is niet de betreffende skilift.

(Visited 1.445 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer