Door Pauline van der Waal

Op Tweede Kerstdag is in het Oostenrijkse Ellmau (SkiWelt) een zevenjarig meisje zwaargewond geraakt, toen ze van tien meter hoogte uit een skilift viel. Bij het instappen ging het al mis, maar het duurde nog een paar minuten tot ze naar beneden viel. De stoeltjes hingen toen veel hoger boven de grond.

Het Duitse meisje zat in een skiklasje en stapte halverwege de middag samen met haar ski-juf en een eveneens zevenjarig Nederlands meisje in de skilift. Voorbij de poortjes en net voor het instappen liet het Duitse meisje haar skistok vallen. De skilerares kon de skistok nog pakken, maar het meisje was afgeleid en ging niet goed op het stoeltje zitten. Het enige wat de skilerares kon doen was -naast de skistok- ook het kleine meisje vastgrijpen.

Geen noodstop

De lerares hield het meisje vast bij haar beide schouders terwijl zij en het Nederlandse meisje wel in de lift zaten. Helaas werd de lift niet in een noodstop gezet, en vertrokken de drie onfortuinlijke dames met de lift de berg op. Na zo’n twee minuten kon de skilerares het meisje niet meer houden en gleed ze uit haar handen. Ze viel tien meter lager op de geprepareerde piste.

De kleine skiester brak hierbij haar linker onderbeen. Na de eerste hulp op de piste zelf werd ze met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Kufstein gevlogen. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar het ongeval.

Hopelijk komt de kleine meid er snel weer bovenop en kan ze Oud en Nieuw weer buiten het ziekenhuis vieren!

Bron: Tiroler Tageszeitung
Foto: Pixabay. Dit is niet de betreffende skilift.

(Visited 1.387 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.