Kom je ook naar het sneeuwzekere Obertauern?

Lees hier alles over wintersport in Obertauern

Heb je deze winter nog niet op de lange latten gestaan of wil je je wintersportseizoen verlengen? Is het alweer veel te lang geleden dat je in de besneeuwde bergen was en je genoot van een heerlijke avond bij de gezellige open haard. De meest sneeuwzekere wintersportplaats van Oostenrijk nodigt je uit onder het motto: “Take me back to Obertauern!”. Kom je ook?

Dit zijn de redenen waarom Obertauern de ideale vakantiebestemming is voor een bijzondere, sneeuwzekere en ultra lange wintersport winter én lente!

Geniet van je wintersport in Obertauern

1. Honderd kilometer piste wachten op je

Het skigebied van Obertauern kent 100 kilometer aan piste. Natuurlijk zijn de pistes prachtig geprepareerd en is er daarnaast een mooie verdeling tussen blauwe, rode en zwarte pistes. Wintersporters van elk niveau kunnen daarom terecht in Obertauern. Hetzelfde geldt voor offpistefans, want buiten de gebaande paden kunnen sneeuwliefhebber zich heerlijk uitleven in de diepe sneeuw.

2. Ongelofelijk sneeuwzeker

Obertauern is de meest sneeuwzekere bestemming van Oostenrijk, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek Met een gemiddelde maximale sneeuwhoogte van 2.64 meter staat Obertauern namelijk op nummer één als het gaat om de hoogste sneeuwhoogtes van het land.

Daardoor kan Obertauern elk jaar weer vertrouwen op een enorm pak sneeuw, en is niet – zoals veel andere gebieden – afhankelijk van sneeuwkanonnen.

3. Een super lang seizoen

Door de vele sneeuw heeft Obertauern een uitzonderlijk lang winterseizoen. Al vanaf november tot in mei kun je er op de pistes terecht. Zo kun het ook het hoogseizoen omzeilen en alsnog van de beste pistecondities genieten.

De pistes liggen er prachtig bij

4. Ski in – ski out

In Obertauern hoef je niet vanuit het dal de berg op, want je bent al op een berg! Ideaal, want vanaf je accomodatie is een piste of lift nooit ver weg. In veel gevallen doe je zelfs direct je ski’s aan en je kunt op pad.

5. Snelle liften die je in een mum van tijd naar boven brengen

De in totaal 26 liften in het gebied brengen je snel en comfortabel naar boven. Er is geen dalgondel waar iedereen ’s ochtends of aan het einde van de dag in de rij moet staan, want de tien opstappunten garanderen weinig tot geen wachttijden.

6. Geweldige skihutten door het hele gebied

Skiën in de frisse buitenlucht maakt hongerig. Gelukkig kun je terecht op de 26 skihutten die goed door het hele skigebied verdeeld zijn. En of het nu gaat om een warme chocomel met slagroom, een Kaiserschmarren of een Radler, alle authentieke restaurants verwennen je met Oostenrijkse specialiteiten.

Genoeg afdalingen voor iedereen

7. Krijg een buff bij je skipas

Natuurlijk houdt Obertauern rekening met de coronamaatregelen. Bijkomend voordeel is dat er hier weinig gondels zijn, en des te meer goed geventileerde stoeltjesliften. Bij je skipas krijg je een gratis buff / bandana als mond- en neusbescherming.

Take me back to Obertauern!

Staat Obertauern inmiddels op je wishlist? Snappen we! Lees daarom meer over deze geweldige bestemming of boek direct via de website.

Lees hier alles over wintersport in Obertauern