Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het wordt steeds gekker! Nu je in de meeste gebieden wel minimaal één avond kunt skiën op een verlichte piste, moeten de skidagen op een andere manier verlengd worden. Een logisch gevolg is dus… ochtendskiën!
Zo kun je elke donderdag vanaf half 8 de piste op in Westendorf en Brixen en maakte collegareporter Hans zijn First Run om dezelfde tijd in Les Menuires.
Maar… Arosa Lenzerheide spant wel de kroon! Hier dien je je wekker namelijk nog eens een uurtje vroeger te zetten.

Op zondag al om half 7 de berg op

Yep, je leest het goed! Vanaf februari kun is de skilift al vanaf 6.30 uur open en kun je dus naar boven voor je eerste afdaling. Let wel: het gaat om de Proschieri-sleeplift en de Stätzertäli-stoeltjeslift in Lenzerheide, en alleen op zondag.
Als je echt vroeg bent, zal je je eerste afdaling(en) nog in het donker doen, en wordt je dus bijgeschenen door de lampen die ook voor het avondskiën gebruikt worden. Om 8 uur kun je dan terecht in de Alp Stätz voor een ontbijtbuffet.

Het moet niet gekker worden… Nog even, en dan kun je gewoon 24 uur per dag de berg af. Wel de pistebully ontwijken dan!

Wil je meer weten over het gebied van Arosa en Lenzerheide? Vorig seizoen bezocht ik dit gebied in het Zwitserse Graubünden en schreef er dit artikel over, mét video van het avondskiën.

Bron: Lenzerheide.com

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer