Het wordt steeds gekker! Nu je in de meeste gebieden wel minimaal één avond kunt skiën op een verlichte piste, moeten de skidagen op een andere manier verlengd worden. Een logisch gevolg is dus… ochtendskiën!
Zo kun je elke donderdag vanaf half 8 de piste op in Westendorf en Brixen en maakte collegareporter Hans zijn First Run om dezelfde tijd in Les Menuires.
Maar… Arosa Lenzerheide spant wel de kroon! Hier dien je je wekker namelijk nog eens een uurtje vroeger te zetten.

Op zondag al om half 7 de berg op

Yep, je leest het goed! Vanaf februari kun is de skilift al vanaf 6.30 uur open en kun je dus naar boven voor je eerste afdaling. Let wel: het gaat om de Proschieri-sleeplift en de Stätzertäli-stoeltjeslift in Lenzerheide, en alleen op zondag.
Als je echt vroeg bent, zal je je eerste afdaling(en) nog in het donker doen, en wordt je dus bijgeschenen door de lampen die ook voor het avondskiën gebruikt worden. Om 8 uur kun je dan terecht in de Alp Stätz voor een ontbijtbuffet.

Het moet niet gekker worden… Nog even, en dan kun je gewoon 24 uur per dag de berg af. Wel de pistebully ontwijken dan!

Wil je meer weten over het gebied van Arosa en Lenzerheide? Vorig seizoen bezocht ik dit gebied in het Zwitserse Graubünden en schreef er dit artikel over, mét video van het avondskiën.

Bron: Lenzerheide.com

(Visited 217 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.