Het wordt steeds gekker! Nu je in de meeste gebieden wel minimaal één avond kunt skiën op een verlichte piste, moeten de skidagen op een andere manier verlengd worden. Een logisch gevolg is dus… ochtendskiën!
Zo kun je elke donderdag vanaf half 8 de piste op in Westendorf en Brixen en maakte collegareporter Hans zijn First Run om dezelfde tijd in Les Menuires.
Maar… Arosa Lenzerheide spant wel de kroon! Hier dien je je wekker namelijk nog eens een uurtje vroeger te zetten.

Op zondag al om half 7 de berg op

Yep, je leest het goed! Vanaf februari kun is de skilift al vanaf 6.30 uur open en kun je dus naar boven voor je eerste afdaling. Let wel: het gaat om de Proschieri-sleeplift en de Stätzertäli-stoeltjeslift in Lenzerheide, en alleen op zondag.
Als je echt vroeg bent, zal je je eerste afdaling(en) nog in het donker doen, en wordt je dus bijgeschenen door de lampen die ook voor het avondskiën gebruikt worden. Om 8 uur kun je dan terecht in de Alp Stätz voor een ontbijtbuffet.

Het moet niet gekker worden… Nog even, en dan kun je gewoon 24 uur per dag de berg af. Wel de pistebully ontwijken dan!

Wil je meer weten over het gebied van Arosa en Lenzerheide? Vorig seizoen bezocht ik dit gebied in het Zwitserse Graubünden en schreef er dit artikel over, mét video van het avondskiën.

Bron: Lenzerheide.com

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer