Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het wordt steeds gekker! Nu je in de meeste gebieden wel minimaal één avond kunt skiën op een verlichte piste, moeten de skidagen op een andere manier verlengd worden. Een logisch gevolg is dus… ochtendskiën!
Zo kun je elke donderdag vanaf half 8 de piste op in Westendorf en Brixen en maakte collegareporter Hans zijn First Run om dezelfde tijd in Les Menuires.
Maar… Arosa Lenzerheide spant wel de kroon! Hier dien je je wekker namelijk nog eens een uurtje vroeger te zetten.

Op zondag al om half 7 de berg op

Yep, je leest het goed! Vanaf februari kun is de skilift al vanaf 6.30 uur open en kun je dus naar boven voor je eerste afdaling. Let wel: het gaat om de Proschieri-sleeplift en de Stätzertäli-stoeltjeslift in Lenzerheide, en alleen op zondag.
Als je echt vroeg bent, zal je je eerste afdaling(en) nog in het donker doen, en wordt je dus bijgeschenen door de lampen die ook voor het avondskiën gebruikt worden. Om 8 uur kun je dan terecht in de Alp Stätz voor een ontbijtbuffet. 

Het moet niet gekker worden… Nog even, en dan kun je gewoon 24 uur per dag de berg af. Wel de pistebully ontwijken dan!

Wil je meer weten over het gebied van Arosa en Lenzerheide? Vorig seizoen bezocht ik dit gebied in het Zwitserse Graubünden en schreef er dit artikel over, mét video van het avondskiën.

Bron: Lenzerheide.com

(Visited 231 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer