Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een ander soort après-ski

Door: Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay

M

ocht het toch lukken om op wintersport te gaan dit seizoen dan is één ding in ieder geval zeker. De traditionele après-ski kunnen we vergeten. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen na het skiën. Wij zetten ze voor je op een rijtje

Ski op ’s werelds langste zwarte piste bij zonsondergang

De langste zwarte piste ter wereld vind je in Alpe d’Huez. La Sarenne is 16 kilometer lang en heeft een hoogte verschil van 1800 meter. Neem de laatste skilift om 16.30 naar de Pic Blanc top op 3330 meter waar je vervolgens onder het genot van een hapje en drankje bij de GUC-refuge de zonsondergang bekijkt. Om 18.45 begint de afdaling over de iconische Sarenne-piste, samen met skileraren en lifties, alleen verlicht door hoofdlampen. Rond 20.00 kom je aan het in het dorp Huez waar je door de shuttle bus wordt teruggebracht naar je resort. Een ongelofelijke ervaring én souvenir rijker! Meer informatie vind je hier!

Verlichte wandeling

In Les Gets, Frankrijk kan je terecht voor een betoverende wandeling: Alta Lumina. Een heus interactief avontuur die iedereen in zijn greep zal houden. Het verhaal gaat over een straatmuzikant die wegvliegt met zijn luchtballen, ver weg van de bergen. De wandeling neemt je mee door het bos waar een unieke en betoverende sfeer hangt en het verhaal poëtisch wordt verteld. Ondersteund door lichten, fluorescerende beelden, interactieve sets en muzikale begeleiding. Het is een nieuw concept en een primeur in Europa. Een unieke belevenis!

Sneeuwschoen fakkeltocht & Aperitief

In Morzine in de Franse Alpen boden ze deze activiteit al lang aan voordat corona er was, maar nu we niet mogen après-skiën is deze activiteit aantrekkelijker dan ooit. Verken de bossen bij fakkellicht, stop voor glühwein met niets anders dan de bomen en je vrienden (uiteraard op afstand) als gezelschap. Het kost € 20, – per persoon inclusief sneeuwschoenen, stokken en fakkels.

Sneeuwschoenwandeling naar de geheime iglo

Trek bij zonsondergang je sneeuwschoenen aan en volg de berggidsen naar een ‘geheime iglo’ in Megève in de Franse Alpen. De tour verlaat het dorpscentrum elke avond in de winter om 17.45 uur. Eenmaal in de iglo word je verwend met glühwein, warme chocolademelk, lokaal geproduceerde vleeswaren, kazen en brood. Meer informatie vind je hier.

Rodelen in St. Anton

Eén van de leukste winteractiviteiten naast het skiën is rodelen. In St Anton (Oostenrijk) vind je een verlichte rodelbaan van 4 kilometer lang. De afdaling begint in Gampen en eindigt in Nasserein. Op dinsdag en donderdagavond kun je een slee huren onderaan de Nasserein piste en kun je tegen betaling een extra liftpas kopen. De baan heeft een hoogteverschil van 500 meter. Plezier gegarandeerd.

Een bezoek aan de dierentuin

De Alpenzoo in Innsbruck in Tirol is de hoogst gelegen themadierentuin van Europa. Het is de thuisbasis van meer dan 2.000 dieren van 150 soorten die typerend zijn – of zijn geweest – voor de Alpen. De dierentuin heeft een prachtig uitzicht over de Innsbruck-vallei en als je net op het juiste moment op de juiste plek bent dan hoor je de wolven mee huilen met de kerkklokken van de stad. Wel is de dierentuin van november tot maart slechts tot 17.00 uur geopend, dus voor dit soort après-ski moet je vroeg van de piste af.


Lees hier nog vijf manieren van après-ski op snowrepublic.nl


(Visited 299 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer