Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hogedruk houdt stand

Door: Tim de Vries

Al op wintersport of nog in Nederland? Het maakt niet uit waar je zit, want overal is het voorjaar al begonnen. Aan de ene kant is het heerlijk! Lekker in de zon op het terras of in de tuin, maar voor de condities in de Alpen is het minder goed nieuws natuurlijk. Al helemaal met het idee dat de nulgradengrens rond de 3000 meter ligt en er geen verandering in komt. 

Montafon, Oostenrijk

Op de bovenstaande webcam is goed te zien hoe krachtig de zon al is. Zo ligt er op het linker stuk van het dak nog veel meer sneeuw vergeleken rechts. Door de hogere temperaturen smelt de sneeuw hier natuurlijk sneller, maar ook door de droge lucht sublimeert de sneeuw en gaat het direct van vast naar gas de lucht weer in.

De oorzaak van het zonnige weer

Op deze weerkaart zien we het hogedrukgebied boven Europa. Zachtere wordt vanuit Afrika naar Europa geblazen tot in Scandinavië aan toe. Al enkele dagen is dit het geval en ook de aankomende dagen blijft dit zo aanhouden! Gevolg: aanhoudend zacht en zonnig lenteweer in Europa.

Iets kouder in het oosten

Terwijl de temperatuur dit weekend in Frankrijk nog iets verder gaat stijgen, wordt het in het oosten van Oostenrijk en in Tsjechië iets kouder door aanvoer van koude lucht uit het noorden en kan er zelfs weer een vlokje sneeuw vallen. Een uitzondering als we naar het gehele plaatje in de Alpen kijken!

Vooral in de ochtend skiën voordat de sneeuw papperig wordt

Tot maart?

Het zou zomaar kunnen dat dit weer tot maart aan gaat houden! En dan nog een maandje kou tot de astronomische lente van start gaat? Het zou kunnen maar voorlopig houdt de lente dus al gewoon stand! Laten we er maar van gaan genieten! vooral in de ochtenden de piste op voordat de pistes veranderen in pap en vervolgens in de middag het terras op of een mooie wandeling maken. Geniet ervan!

Lees hier meer nieuws uit de Alpen!

(Visited 308 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer