Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Hogedruk houdt stand

Door: Tim de Vries

Al op wintersport of nog in Nederland? Het maakt niet uit waar je zit, want overal is het voorjaar al begonnen. Aan de ene kant is het heerlijk! Lekker in de zon op het terras of in de tuin, maar voor de condities in de Alpen is het minder goed nieuws natuurlijk. Al helemaal met het idee dat de nulgradengrens rond de 3000 meter ligt en er geen verandering in komt.

Montafon, Oostenrijk

Op de bovenstaande webcam is goed te zien hoe krachtig de zon al is. Zo ligt er op het linker stuk van het dak nog veel meer sneeuw vergeleken rechts. Door de hogere temperaturen smelt de sneeuw hier natuurlijk sneller, maar ook door de droge lucht sublimeert de sneeuw en gaat het direct van vast naar gas de lucht weer in.

De oorzaak van het zonnige weer

Op deze weerkaart zien we het hogedrukgebied boven Europa. Zachtere wordt vanuit Afrika naar Europa geblazen tot in Scandinavië aan toe. Al enkele dagen is dit het geval en ook de aankomende dagen blijft dit zo aanhouden! Gevolg: aanhoudend zacht en zonnig lenteweer in Europa.

Iets kouder in het oosten

Terwijl de temperatuur dit weekend in Frankrijk nog iets verder gaat stijgen, wordt het in het oosten van Oostenrijk en in Tsjechië iets kouder door aanvoer van koude lucht uit het noorden en kan er zelfs weer een vlokje sneeuw vallen. Een uitzondering als we naar het gehele plaatje in de Alpen kijken!

Vooral in de ochtend skiën voordat de sneeuw papperig wordt

Tot maart?

Het zou zomaar kunnen dat dit weer tot maart aan gaat houden! En dan nog een maandje kou tot de astronomische lente van start gaat? Het zou kunnen maar voorlopig houdt de lente dus al gewoon stand! Laten we er maar van gaan genieten! vooral in de ochtenden de piste op voordat de pistes veranderen in pap en vervolgens in de middag het terras op of een mooie wandeling maken. Geniet ervan!

Lees hier meer nieuws uit de Alpen!

(Visited 319 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer