Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Hogedruk houdt stand

Door: Tim de Vries

Al op wintersport of nog in Nederland? Het maakt niet uit waar je zit, want overal is het voorjaar al begonnen. Aan de ene kant is het heerlijk! Lekker in de zon op het terras of in de tuin, maar voor de condities in de Alpen is het minder goed nieuws natuurlijk. Al helemaal met het idee dat de nulgradengrens rond de 3000 meter ligt en er geen verandering in komt.

Montafon, Oostenrijk

Op de bovenstaande webcam is goed te zien hoe krachtig de zon al is. Zo ligt er op het linker stuk van het dak nog veel meer sneeuw vergeleken rechts. Door de hogere temperaturen smelt de sneeuw hier natuurlijk sneller, maar ook door de droge lucht sublimeert de sneeuw en gaat het direct van vast naar gas de lucht weer in.

De oorzaak van het zonnige weer

Op deze weerkaart zien we het hogedrukgebied boven Europa. Zachtere wordt vanuit Afrika naar Europa geblazen tot in Scandinavië aan toe. Al enkele dagen is dit het geval en ook de aankomende dagen blijft dit zo aanhouden! Gevolg: aanhoudend zacht en zonnig lenteweer in Europa.

Iets kouder in het oosten

Terwijl de temperatuur dit weekend in Frankrijk nog iets verder gaat stijgen, wordt het in het oosten van Oostenrijk en in Tsjechië iets kouder door aanvoer van koude lucht uit het noorden en kan er zelfs weer een vlokje sneeuw vallen. Een uitzondering als we naar het gehele plaatje in de Alpen kijken!

Vooral in de ochtend skiën voordat de sneeuw papperig wordt

Tot maart?

Het zou zomaar kunnen dat dit weer tot maart aan gaat houden! En dan nog een maandje kou tot de astronomische lente van start gaat? Het zou kunnen maar voorlopig houdt de lente dus al gewoon stand! Laten we er maar van gaan genieten! vooral in de ochtenden de piste op voordat de pistes veranderen in pap en vervolgens in de middag het terras op of een mooie wandeling maken. Geniet ervan!

Lees hier meer nieuws uit de Alpen!

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer