Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Al jaren organiseert Dutchweek wintersport events in Italië, Oostenrijk en Noorwegen. Sinds 2017 ook in Gerlos, Zillertal Arena. Vanwege de wereldwijde pandemie kon Dutchweek in maart 2020 op het laatste moment niet doorgaan. Helaas was er daardoor ook in het wintersportseizoen van ‘20/’21 geen enkele mogelijkheid. De organisatie en lokale autoriteiten hebben in nauw overleg besloten dat de vierde editie van Dutchweek Winter in Gerlos nu eindelijk daadwerkelijk door kan gaan voor 2022: van 26 maart t/m 2 april. 

Na eerste drie succesvolle en uitverkochte edities kan een nieuwe editie natuurlijk niet uitblijven. Gezien de recent aangekondigde versoepelingen in Oostenrijk die op 5 maart aanstaande ingaan durven de lokale VVV en horeca partners het goed aan om samen met Dutchweek weer een onvergetelijk event neer te gaan zetten! 

Zillertal Arena

Tijdens Dutchweek Gerlos komt zowel de beginnende als ervaren wintersporter volledig aan zijn trekken. Gerlos is onderdeel van het prachtige weidse Zillertal Arena skigebied met 153 km aan pistes. De hoogte maakt het gebied tot laat in het seizoen sneeuwzeker en dankzij de moderne faciliteiten beweeg je je makkelijk door het skigebied. Zo is het mogelijk om vanuit Gerlos naar andere dorpen te skiën zoals Zell am Ziller en Königsleiten.

Dutchweek Gerlos 2019 | © Thijs Huizer

Dutchweek organiseert dit jaar samen met haar partner DAKA een testcentrum voor drie dagen tijdens het event, waarbij de bezoekers de nieuwste snufjes op skigebied kunnen testen. Tevens zal er door deze twee partijen een Early Bird Skitour georganiseerd worden, waarbij bezoekers de eerste verse sporen kunnen gaan trekken en met een beetje geluk mogen genieten van de prachtige zonsopkomst boven het Zillertal. Samen met partner SINNER zal er ook weer een Zipfelbob Rennen race worden gehouden, twee keer zelfs gedurende de week, waarbij alle deelnemers kans maken op mooie prijzen. 

DJ’s en artiesten

Gerlos heeft een naam hoog te houden als het gaat om après-ski. Veel wintersporters kiezen voor Gerlos, omdat het hier ongekend gezellig is. Dutchweek voegt daar nog eens een extra dimensie aan toe. Een week lang is er een uitgebreid programma met bekende DJ’s en artiesten die ervoor gaan zorgen dat het wintersportseizoen in Gerlos op ongekende wijze wordt afgesloten! 

Namen die er zullen gaan entertainen zijn, en let op, dit is nog slechts een greep: ROOG, G-Trumpetty, Jochem Hamerling, Lockar, Noumé & Vera Vera. Verder dj Elaine & MC Divine (SLAM!’s Housuh in de Pauzuh) etc, etc. Met verschillende locaties en muziekgenres is Dutchweek niet zomaar een wintersport evenement, maar wordt er een echte festival vibe gecreëerd. Zowel bovenop de berg als beneden in het dorp!

Dutchweek Gerlos van 26 maart t/m 2 april 2022 belooft een editie waar je nog lang aan terug zult denken. Door de voorregistratie op tickets en de verkoop hiervan via diverse reisagenten zullen er niet tot nauwelijks nog tickets te koop zijn en is het event op voorhand al uitverkocht.

Anouk Schrijver, Commercial Director en Eigenaar van Dutchweek, laat weten: “We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden van de verregaande versoepelingen uit Oostenrijk die ingaan op 5 maart! Precies op tijd voor onze events! Het was nog even spannend of de VVV in Gerlos er net zo positief tegenover stond als wij, en we gaan nu vol vertrouwen weer lekker aan de slag in de mooie Zillertal Arena. We kunnen niet wachten. Making Memories Together uploading.”.

Meer informatie en updates vind je op dutchweek.nl

(Visited 264 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer