advertentie
Askja Reizen
Bekijk hier de bijzondere maatwerk reizen van Askja Reizen

Door: Bastiaan van der Staay

WorldCup niet in gevaar

Het gaat heelmaal los in Oostenrijk en er zijn veel problemen op de weg en lawinegevaar in de skigebieden door hevige sneeuwval. Aan de zuidkant van de hoofdkam niet en dus kunnen geplande wedstrijden daar doorgaan.

Voor het broodnodige trainen voor een slalom op een ijzige, keiharde piste waren wel problemen te overwinnen. Wij, gewone toeristen, vinden zo’n lekker verse sneeuw piste natuurlijk helemaal het einde. Je kunt lekker je bochten draaien en het ziet er allemaal zo prachtig uit met een verse laag sneeuw. En alles wit zover je kijken kan.

Kärnten en Noordoost Italië wel geschikt

WorldCup races niet in gevaar
Skipiste met uitzicht op de Weissensee, tegenover Techendorf. Foto: © Stefan Valthe

Marcel Hirscher en zijn gevolg, alsook de Duitse ster Felix Neureuther zijn op hun zoektocht uitgekomen in Weissensee. En dan niet om te schaatsen ondanks dat ze van ijs huuden maar om te trainen. Er is daar aan het meer een piste die precies goed is voor slalom training. Helemaal van opgespoten kunstsneeuw en dus keihard.

De Italianen zaten niet heel ver daar vandaan in het ini mini kloosterdorpje Tarvisio. Meer dan een harde piste en wat zegen va boven heb je ook niet nodig. En beide redelijk dichtbij Zagreb en dus zonder problemen bereikbaar.

WolrdCup Races niet in gevaar
Kloosterdropje Tarvisio op de Italiaans-Oostenrijkse grens. Foto: © Snowcentraluk.com

Zagreb is het eerst volgende station in een drukke januari maand. Zaterdag 5 januari om 13:00 de start van de damesslalom eerste run en om 16:00 de beslissende tweede run. Zal Mikaela Shiffrin wel gekroond worden tot Schnee Königin? De mannen gaan zondag volgens het zelfde tijdsschema aan de slag. En hier is natuurlijk ‘onze’ Marcel de grote kanshebber.

Zwitsers feestje

Na Zagreb gaan de heren door naar de beroemde Lauberhorn Rennen in de Jungfrau Region, Wengen om precies te zijn. Daar vindt de langste afdaling van het seizoen plaats. En alle seinen staan op groen dus dat komt als het niet ook daar hard gaat sneeuwen en waaien wel goed.

WorldCup Races niet in gevaar
De zeer steile finish helling van de langste World Cup afdaling in het seizoen. Foto: © Lauberhorn Rennen

Snel daarna gaat het door naar Adelboden voor de mooiste reuzenslalom van het seizoen op de Chuenisbärgli berg. Direct gevold door de slalom op dag twee. Veel te zien en genieten dus de komende dagen.

De mooiste reuzenslalom helling van het jaar nabij Adelboden. Foto: © Adelboden.ch

Hoofdfoto: © Hrvatski skijaski savez

advertentie
Ski Safari