Zeer zachte lucht is onderweg naar de Alpen en veroorzaakt dit weekend in de dalen temperaturen van 10-15 graden. Ook in de allerhoogste dorpen zoals Val Thorens komt het overdag tot dooi. Volgende week daalt de temperatuur een paar graden, maar het blijft zacht. In de dalen zal de sneeuw geleidelijk verdwijnen, maar de hogere skigebieden blijven koud genoeg. In het Hochsauerland smelt steeds meer sneeuw en zal het seizoen binnenkort eindigen.

Frankrijk

Vorige week was het in Frankrijk bijzonder koud met hoger in de Alpen overdag -10 graden. In Val Thorens vroor het overdag zelfs streng met -14 graden en de gevoelstemperatuur lag door de snijdende wind rond -20. Vanmiddag vriest het in de hoge skidorpen een paar graden. Zo is het in Val d’Isère -1 graad en in Val Thorens -7. Daarbij is het op de meeste plaatsen grijs en soms valt wat sneeuw.

Ook het vooruitzicht naar volgende week laat een grijs weerbeeld zien met neerslag

Komende dagen gaat de temperatuur verder omhoog. De vorstgrens stijgt overdag naar 2300-2500 meter, waardoor de temperatuur in Val Thorens tijdelijk boven nul kan komen. Daarmee is het 15 graden warmer dan vorige week. Tegelijkertijd neemt de kans op lichte sneeuw af en komt de zon af en toe tevoorschijn.

Les Menuires
Zon in de Franse Alpen. Foto: snowrepublic.nl

In het weekend raakt het geheel bewolkt en valt boven 2000-2300 meter sneeuw. In de lagere delen valt helaas regen of smeltende sneeuw. Ook het vooruitzicht naar volgende week laat een grijs weerbeeld zien met neerslag. De temperatuur daalt gelukkig een paar graden. In de hogere gebieden vriest het overdag. In de lagere delen liggen de maxima iets boven nul. In Avoriaz (skigebied Les Portes du Soleil) regent het dit weekend, maar vanaf maandag valt er weer sneeuw.

Bijzonder warm in Saalbach en Flachau

Ook Oostenrijk krijgt te maken met bovengemiddelde temperaturen. Dit weekend wordt het in veel skidorpen overdag 8-11 graden. In de lagere dalen wordt het nog warmer en zowel in Saalbach (Skicircus Saalbach Hinterglemm) als in Flachau (skigebied Salzburger Sportwelt/Ski Amadé) kan de temperatuur zelfs naar 15 graden stijgen. Gelukkig blijf het zaterdag op de meeste plaatsen droog.

Alpen
Strak blauwe luchten in Oostenrijk. Foto: snowrepublic.nl

Zondag gaat het wel op een aantal plaatsen regenen. Volgende week daalt de temperatuur 3-4 graden. Met 5 tot 9 graden blijft het erg zacht. Er zijn veel wolkenvelden met af en toe zon. Ook dan kan het af en toe regenen.

Smeltende sneeuw in Winterberg

Het vooruitzicht voor het Hochsauerland is ongunstig. De komende dagen kan het nog een beetje sneeuwen, maar tegen het weekend gaat de neerslag over in smeltende sneeuw. Zaterdag stijgt de temperatuur in Winterberg naar 9 graden. Er zijn dan perioden met regen en de nacht naar zondag is met 6 graden zeer zacht. Door de dooi en de regen zal het niet lang duren voordat groene plekken in de lagere pistes verschijnen. Volgende week blijft het zacht met in het dal overdag 5-6 graden. Daarmee is het niet warmer dan in de Alpendalen, maar doordat het hele skigebied vrij laag ligt wordt het afwachten hoe lang de pistes nog open blijven.

Bron: weeronline.nl


Lees hier meer over sneeuw en weer in de bergen


(Visited 1.740 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer