Wie komend weekeinde met de auto naar de wintersport vertrekt, en dat doen volgens de ANWB rond de 450.000 Nederlanders, moet rekening houden met lange files. Vooral zaterdag wordt het geduld van de sneeuwliefhebbers op veel wegen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk op de proef gesteld.

Oostenrijk: op toegangswegen richting Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland rijdt het verkeer op veel plaatsen langzaam

De ANWB Alarmcentrale zet zich schrap voor de drukste week van het winterseizoen. In Nederland hebben de regio’s Noord en Midden voorjaarsvakantie en dat is voor veel mensen reden om met de lange latten op pad te gaan.

Duitsland

Wintersporters die naar of door Duitsland rijden krijgen te maken met grote knelpunten als de rondweg van München (A99) en de A8 Karlsruhe/München/ Salzburg.

Oostenrijk

In Oostenrijk wordt op zaterdag oponthoud verwacht op de B179, de route via de Fernpas tussen de Duitse grens en Nassereith. Maar ook op de A10 Salzburg – Villach, op toegangswegen richting Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland rijdt het verkeer op veel plaatsen langzaam.

drukste
Ook op de pistes wordt veel drukte verwacht. Foto: snowrepublic.nl

Terugkerende wintersporters moeten dit weekend rekening houden met oponthoud bij de grensovergangen met Duitsland vanwege grenscontroles bij Kufstein (A12) en Walserberg/Salzburg (A1).

Frankrijk

In Frankrijk wordt zaterdag opnieuw topdrukte verwacht op de wegen richting de Alpen.

Vooral het laatste stuk, van de N85 Grenoble-Gap en de N90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers, is een knelpunt

Tussen 09.00-16.00 uur staan er lange files oostelijk van Lyon op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon – Chambéry. Vooral het laatste stuk, van de N85 Grenoble-Gap en de N90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers, is een knelpunt.

Zwitserland

De belangrijkste knelpunten in Zwitserland zijn de A1 Zürich – Bern en de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel – Chiasso. Ook bij de autotreinstations kan het flink druk zijn.

bron: ANWB | Telegraaf

(Visited 598 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.