advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

De zuurverdiende krokusvakantie lijkt voor veel wintersporters in het water te vallen door de staking van Transavia.

Wintersporters zitten vast op de luchthaven van Innsbruck, maar ook vertrekkende wintersporters vanuit Nederland zitten vast. Reizigers kregen de volgende melding:

Transavia zelf is nog hoopvol, zo blijkt uit een tweet van de organisatie die ze zaterdag plaatsten:

Vooralsnog duurt de staking tot 12 uur vanmiddag.

Reporter Thiery is momenteel op Schiphol en zag dat er een Transavia vliegtuig aan ’t taxien was. Of ie daadwerkelijk opgestegen is, is (nog) niet duidelijk.

Wintersporters vernemen niets van Transavia

Eén van onze volgers, @PimAjax op Twitter, meldt dat hij inderdaad vast zit en een dagje extra gaat snowboarden. Liever had hij echter gewoon naar huis gegaan. Pim is daar aan ’t boarden op de Nordkettenbahnen in een klein gebiedje Seegrube genaamd. Volger Pim laat weten dat hij vanuit Transavia niets heeft vernomen. Hij heeft op verschillende manieren in contact te komen met ze, maar dat lukt niet.

Nog even snowboarden is leuk, maar liever ga ik naar huis. Volger Pim op Twitter.

Wat zijn je rechten als passagier?

  • Bij een staking heb je recht op een schadevergoeding. Staking van het personeel geldt niet als overmacht.
  • Ook als je een staking hebt van meer dan 3 uur kun je compensatie verkrijgen.
  • De compensatie/schadevergoeding hangt af van je de afstand tot aan je bestemming. Binnen Europa gaat het om bedragen van 250 of 400 euro.
  • Als je kosten hebt gemaakt voor een overnachting, dan worden deze ook vergoed. Bewaar je bonnetjes dus goed!
  • Heb je vervolgschade? Dan is dat lastiger om vergoed te krijgen. Check even je reis- of rechtsbijstandsverzekering daarvoor.
  • De claim moet je altijd bij de luchtvaartmaatschappij neerleggen. Je kunt ’t ook laten regelen via een claimorganisatie, maar houd er rekening mee dat -indien ze succesvol zijn – zij een groot deel van je claim als commissie zullen opstrijken. Kijk ook eens op de site van de Consumentenbond voor meer informatie hierover.

 

 

advertentie