Dorpen gaan op slot, toeristen mogen uitreizen

Door: Pauline van der Waal

In sommige delen van Tirol heeft het Coronavirus zich de afgelopen dagen snel verspreid. Dit was vooral het geval in het Paznauntal (Ischgl en omgeving) en St. Anton am Arlberg.

Om deze reden gaan de volgende gemeenten nu volledig op slot:

 • Ischgl
 • See
 • Kappl
 • Galtür
 • St. Anton am Arlberg

Gevolgen voor Oostenrijkers

Alle inwoners, Oostenrijkse vakantiegangers en personeel dat in de dorpen werkt, mogen niet vertrekken en worden binnen de gemeentegrenzen geïsoleerd. De dorpen gaan in  totaal 14 dagen geheel op slot. De best mogelijke zorg in deze gemeenschappen is verzekerd.

Gevolgen voor buitenlandse wintersporters, inclusief Nederlanders

Buitenlandse gasten dienen zicht te registreren. Zij krijgen dan een formulier waarmee ze de ingestelde controleposten kunnen passeren. Er wordt dringend verzocht om direct en zonder tussenstops naar huis te rijden. Tevens krijgen zij een informatieblad met duidelijke instructies.
Eenmaal thuis dienen zij in thuisquarantaine te gaan en direct contact op te nemen met de plaatselijke gezondheidsautoriteit. Het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid informeert ook het respectievelijke thuisland van de buitenlandse gasten die vertrekken.

Maatregelen treinreizigers Alpen-Express

Niet iedereen is met de eigen auto op vakantie. We kregen daarom al snel vragen van mensen die bijvoorbeeld met de Alpen-Express op vakantie zijn. We hebben daarom contact gehad met de Alpen Express en de volgende maatregelen zijn van kracht:

 • Er is extra capaciteit in de trein om gemixte coupés te kunnen splitsen (wanneer een deel van de boeking uit één van de hierboven genoemde plaatsen komt)
 • De trein mag niet stoppen in St. Anton am Arlberg. Treinreizigers uit die plaats zijn apart geïnformeerd. Is het niet gelukt om je te pakken te krijgen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je reisorganisatie!

Reis jij niet met eigen auto en niet met de Alpen-Express, maar ga je op een andere manier naar huis (reguliere trein, bus, vliegtuig), neem dan direct contact op met je reisorganisatie, of de vervoerder.

Bron: Land Tirol
Foto: Pixabay

2 Reactie op “Wintersporters uit St. Anton am Arlberg en Ischgl moeten in thuisisolatie”

 • Malou van Breevoort
  17 maart 2020 at 08:56

  Wij zijn een van de laatste die letterlijk weg konden vluchten uit St Anton net voor de lockdown, hebben nooit een formulier gekregen en zijn vervolgens zonder problemen thuis gekomen met Transavia. Eenmaal op Schiphol vroeg niemand waar we vandaan kwamen en/of we evt uit een risicogebied kwamen terwijl zeker 70% van de mensen in het vliegtuig uit St Anton kwam. Uit eigen beweging zijn wij linea recta naar huis gegaan om daar vrijwillig in quarantaine te gaan. Dit was afgelopen zaterdag 14 maart. Bij GGD en huisarts konden we niet aangeven dat we uit een risico gebied kwamen omdat ze het te druk hebben. Iedereen uit onze groep heeft alle symptomen dus we gaan er vanuit dat we allemaal het virus meedragen en hebben.

  • Pauline van der Waal
   Pauline van der Waal
   18 maart 2020 at 19:16

   Jeetje Malou, wat heftig! Beterschap voor jullie allen, en hopelijk zijn jullie er snel weer bovenop.

Comments are closed.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer