Dorpen gaan op slot, toeristen mogen uitreizen

Door: Pauline van der Waal

In sommige delen van Tirol heeft het Coronavirus zich de afgelopen dagen snel verspreid. Dit was vooral het geval in het Paznauntal (Ischgl en omgeving) en St. Anton am Arlberg.

Om deze reden gaan de volgende gemeenten nu volledig op slot:

 • Ischgl
 • See
 • Kappl
 • Galtür
 • St. Anton am Arlberg

Gevolgen voor Oostenrijkers

Alle inwoners, Oostenrijkse vakantiegangers en personeel dat in de dorpen werkt, mogen niet vertrekken en worden binnen de gemeentegrenzen geïsoleerd. De dorpen gaan in  totaal 14 dagen geheel op slot. De best mogelijke zorg in deze gemeenschappen is verzekerd.

Gevolgen voor buitenlandse wintersporters, inclusief Nederlanders

Buitenlandse gasten dienen zicht te registreren. Zij krijgen dan een formulier waarmee ze de ingestelde controleposten kunnen passeren. Er wordt dringend verzocht om direct en zonder tussenstops naar huis te rijden. Tevens krijgen zij een informatieblad met duidelijke instructies.
Eenmaal thuis dienen zij in thuisquarantaine te gaan en direct contact op te nemen met de plaatselijke gezondheidsautoriteit. Het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid informeert ook het respectievelijke thuisland van de buitenlandse gasten die vertrekken.

Maatregelen treinreizigers Alpen-Express

Niet iedereen is met de eigen auto op vakantie. We kregen daarom al snel vragen van mensen die bijvoorbeeld met de Alpen-Express op vakantie zijn. We hebben daarom contact gehad met de Alpen Express en de volgende maatregelen zijn van kracht:

 • Er is extra capaciteit in de trein om gemixte coupés te kunnen splitsen (wanneer een deel van de boeking uit één van de hierboven genoemde plaatsen komt)
 • De trein mag niet stoppen in St. Anton am Arlberg. Treinreizigers uit die plaats zijn apart geïnformeerd. Is het niet gelukt om je te pakken te krijgen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je reisorganisatie!

Reis jij niet met eigen auto en niet met de Alpen-Express, maar ga je op een andere manier naar huis (reguliere trein, bus, vliegtuig), neem dan direct contact op met je reisorganisatie, of de vervoerder.

Bron: Land Tirol
Foto: Pixabay

2 Reactie op “Wintersporters uit St. Anton am Arlberg en Ischgl moeten in thuisisolatie”

 • Malou van Breevoort
  17 maart 2020 at 08:56

  Wij zijn een van de laatste die letterlijk weg konden vluchten uit St Anton net voor de lockdown, hebben nooit een formulier gekregen en zijn vervolgens zonder problemen thuis gekomen met Transavia. Eenmaal op Schiphol vroeg niemand waar we vandaan kwamen en/of we evt uit een risicogebied kwamen terwijl zeker 70% van de mensen in het vliegtuig uit St Anton kwam. Uit eigen beweging zijn wij linea recta naar huis gegaan om daar vrijwillig in quarantaine te gaan. Dit was afgelopen zaterdag 14 maart. Bij GGD en huisarts konden we niet aangeven dat we uit een risico gebied kwamen omdat ze het te druk hebben. Iedereen uit onze groep heeft alle symptomen dus we gaan er vanuit dat we allemaal het virus meedragen en hebben.

  • Pauline van der Waal
   Pauline van der Waal
   18 maart 2020 at 19:16

   Jeetje Malou, wat heftig! Beterschap voor jullie allen, en hopelijk zijn jullie er snel weer bovenop.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer