Wintersporters muurvast op de Fernpass

Door: Saskia Smulders

Het is bar en boos op de Fernpass (B179), één van de belangrijkste verbindingswegen tussen Duitsland en Oostenrijk. Door hevige sneeuwval is het verkeer muurvast gelopen en zijn de vertragingen groot. Op dit moment (rond 18.00 uur) is de B179 zelfs in beide richtingen afgesloten om de vele sneeuw van de weg te halen. De verwachting is dat dit nog zeker een uur gaat duren. Er wordt aangeraden om de reis voorlopig uit te stellen.

Update: 19.57 uur: De Fernpass is inmiddels weer open (na 5 uur wachten!), maar het is nog steeds zeer druk. Daarnaast is er sprake van zware rijomstandigheden vanwege sneeuwval en gladheid. Sneeuwkettingen zijn voor alle voertuigen verplicht. Voor een actueel overzicht van de files in Oostenrijk klik je hier.

Eerder bedroeg de vertraging Tussen Heiterwang-Nord en Biberwier drie kwartier. Tussen Nassereith en Lermoos bedroeg de vertraging 1 uur.

Ellende op de B179, Fernpass | Bron: ANWB

Via de webcams is de ellende goed te zien:

Ellende op de B179 Fernpass | Foto: @verkeersinfo_EU
De B179 bij Lermoos | Foto: @Verkeersinfo_EU
Foto: @Verkeersinfo_EU

Ook bij Salzburg (de A10) was de ellende groot. Daar loopt de vertraging op tot 3,5 uur. Op de A12 bij Kufstein (grensovergang) is de vertraging 1 uur. Ook elders in Duitsland is het ellende: op de A8 bij München is er 1 uur vertraging.

Lees ook:

(Visited 8.805 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.