advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Wintersporters muurvast op de Fernpass

Door: Saskia Smulders

Het is bar en boos op de Fernpass (B179), één van de belangrijkste verbindingswegen tussen Duitsland en Oostenrijk. Door hevige sneeuwval is het verkeer muurvast gelopen en zijn de vertragingen groot. Op dit moment (rond 18.00 uur) is de B179 zelfs in beide richtingen afgesloten om de vele sneeuw van de weg te halen. De verwachting is dat dit nog zeker een uur gaat duren. Er wordt aangeraden om de reis voorlopig uit te stellen.

Update: 19.57 uur: De Fernpass is inmiddels weer open (na 5 uur wachten!), maar het is nog steeds zeer druk. Daarnaast is er sprake van zware rijomstandigheden vanwege sneeuwval en gladheid. Sneeuwkettingen zijn voor alle voertuigen verplicht. Voor een actueel overzicht van de files in Oostenrijk klik je hier.

Eerder bedroeg de vertraging Tussen Heiterwang-Nord en Biberwier drie kwartier. Tussen Nassereith en Lermoos bedroeg de vertraging 1 uur.

Ellende op de B179, Fernpass | Bron: ANWB

Via de webcams is de ellende goed te zien:

Ellende op de B179 Fernpass | Foto: @verkeersinfo_EU
De B179 bij Lermoos | Foto: @Verkeersinfo_EU
Foto: @Verkeersinfo_EU

Ook bij Salzburg (de A10) was de ellende groot. Daar loopt de vertraging op tot 3,5 uur. Op de A12 bij Kufstein (grensovergang) is de vertraging 1 uur. Ook elders in Duitsland is het ellende: op de A8 bij München is er 1 uur vertraging.

Lees ook:

advertentie