Vlieg vanaf Eelde rechtstreeks naar Scandinavische skigebieden

Steeds meer mensen zijn zich aan het oriënteren op een wintersport naar Scandinavië. In de afgelopen jaren zien we al een toenemende interesse in reizen naar het hoge noorden van Europa. Vooral outdoorliefhebbers en wintersporters hebben ontdekt hoe puur en ongerept de Scandinavische landen zijn en hoeveel mogelijkheden er zijn om de massa te ontvluchten.

De huidige pandemie heeft de interesse in rust en ruimte alleen nog maar groter gemaakt. Momenteel zijn de coronamaatregelen in Zweden en Noorwegen een stuk minder streng dan in andere landen. Dit leidt ertoe dat reisorganisatie BBI Travel uit Eelde een groei ziet in de boekingen van hun wintersportreizen naar Scandinavië.

Vlieg rechtstreeks naar de Scandinavische sneeuw

Skiën in Zweden of Noorwegen, blijkt een zeer goed alternatief te zijn voor de Alpen. Op 19 december vertrekt voor het eerst een wintersportvlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains in Zweden, op de grens met Noorwegen. In deze landen gelden minder strenge coronaregels dan elders in Europa. ,,In Noorwegen en Zweden is geen lockdown.

Alle pistes en restaurants zijn open”, zegt directeur Henk van der Kooi van reisbureau BBI Travel, dat vluchten naar Zweden organiseert.,,Voor Zweden is alleen een QR-code of coronatestbewijs nodig. Voor Noorwegen moet je bij binnenkomst sinds kort ook een registratieformulier invullen en een zelftest doen. Die test kun je in je accommodatie doen, want er is geen testlocatie in de bergen”, aldus Van der Kooi.

Grootste skigebieden van Zweden en Noorwegen

De nieuwe vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Zweden zijn in de kerst- en voorjaarsvakantie al volgeboekt. ,,We krijgen veel telefoontjes van mensen die hun skivakantie in de Alpen willen omboeken”, zegt directeur Van der Kooi. Op de eerste vlucht van 19 december is nog plaats, net als op de vluchten later in januari.

Scandinavian Mountains omvat de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen). Zelf heb ik een aantal jaren geleden als reisreporter van Snowrepublic het Noorse skigebied Trysil mogen verkennen. Een bijzondere ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Waarschijnlijk gaan we in 2022 opnieuw naar deze heerlijke wintersportbestemming. Deze keer in combinatie met Sälen.

Sälenfjällen is een van de grootste skigebieden van Noord-Europa. Zo’n 126 liften verbinden de vier losse gebieden met elkaar, waarmee er 400km geprepareeerde piste op je ligt te wachten. En deze bestemming wordt extra aantrekkelijk door de enorme veelheid aan indoor en outdoor activiteiten als je een dagje niet op de ski’s wil staan: ga ijsvissen, de wellness in, met de sneeuwscooter eropuit of lekker zwemmen. Lees hier meer over de winterbestemmingen in Zweden.

Ook jonge gezinnen kiezen volgens Henk van der Kooi vaak voor Zweden en Noorwegen als alternatief voor de wintersport in de Alpenlanden. ,,Dat komt omdat je in Scandinavië meer activiteiten kunt doen dan alleen skiën en snowboarden. Je kunt bijvoorbeeld een huskytocht of een rit op sneeuwscooters maken. Op 19 december de kerstman uit Zweden ophalen. Die nemen we mee terug op onze vlucht naar Eelde.”

Transavia verzorgt op zondag de heen- en terugreizen naar Scandinavian Mountains met een Boeing 737. Transavia nam de vluchten over van de Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines, dat in oktober failliet ging.


Bekijk alle winterreizen en de beschikbaarheid op www.bbi-travel.nl


(Visited 1.262 times, 1 visits today)