Het is voor mij altijd vraag: de auto of het vliegtuig. Het antwoord is tot nu toe vaak hetzelfde, namelijk de auto omdat ik dan flexibeler ben. Dit komt vooral omdat het qua tijd vaak niet uitmaakt welk transportmiddel je neemt en de grootste bottle-neck voor mij is dat je vanaf de luchthaven vaak nog een lange, dure rit moet maken naar het skigebied. Gelukkig zijn er wel andere mogelijkheden, met name Innsbruck in Oostenrijk is perfect. De rit van de Innsbruck Airport naar bijvoorbeeld Oberperfuss duurt maar 16 minuten.

snowrepublic Innsbruck
Bron: Pixabay

Innsbruck Airport

Vanaf Amsterdam én Eindhoven kan je vliegen op Innsbruck en in de winter zijn er zelfs meer vluchten dan in de zomer beschikbaar vanwege de ideale reisomstandigheden voor wintersporters. Verder is Innsbruck Airport een kleine luchthaven waardoor het reizen enorm efficiënt is. Vervolgens neem je gewoon de bus naar je skigebied (een taxi kan ook natuurlijk). Als je op zoek bent naar een korte wintersport, dan zou ik zeker kiezen om te vliegen.

snowrepublic Innsbruck
Bron: Pixabay

Innsbruck

Innsbruck zelf is natuurlijk een (grote) stad waar ook het nodige te doen is. Heb je de tijd, dan zou ik zeker even de stad ontdekken. Dit ben ik ieder geval van plan. Innsbruck is gelegen in Tirol waar zich vele bekende skigebieden bevinden. Vlakbij de luchthaven kan je skiën en snowboarden in het skigebied Nordkette of Axamer Lizum.

snowrepublic Innsbruck
Bron: Pixabay

Mogelijkheden

Behalve skiën en snowboarden valt er nog veel meer te doen in Innsbruck. Zelf ga ik er dit keer met name heen om te wandelen. Ik ga zeker ook een dag de piste op, want een dag snowboarden wil ik absoluut niet missen. Als ik er geweest ben, dan zal ik er met liefde een verslag over schrijven.

snowrepublic Innsbruck
Bron: Pixabay
(Visited 345 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.