Wintersporten in het Zwarte Woud: lekker dichtbij en goedkoop

Door: Saskia Smulders

Wil je lekker wintersporten, maar niet té lang in de auto zitten? Overweeg dan eens een tripje naar het Zwarte Woud, gelegen in het zuiden van Duitsland. Je kunt er niet alleen goed skiën, maar er is ook een hoop te doen voor niet-skiërs in de nabije omgeving.

Relatief dichtbij

Het Zwarte Woud ligt maar op zeven uurtjes rijden vanaf Utrecht. Eén van de bekendste wintersportgebieden is Feldberg. Deze berg heeft een hoogte van 1493 meter en is daarmee de hoogste berg in Duitsland buiten het Alpengebied. Tip: maak een winterwandeling van 5,9 kilometer (twee uur wandelen) rondom het Titimeer. www.hochschwarzwald.de/Winter 

Het skigebied -26 kilometer in totaal- wordt gevormd door twee bergen: de Grafenmatt met een hoogte van 1380 meter en Seebuck met een hoogte van 1450 meter. Deze twee bergen worden verbonden met een stoeltjeslift (die over de weg loopt). Hierdoor heb je de beschikking over een gebied met blauwe pistes (7 kilometer), maar óók een zwarte afdaling (5 kilometer). Deze zwarte afdaling is een heuse FIS Weltcup strecke. De langste afdaling is maar liefst 3 kilometer lang.

Feldberg | Fotocredits: Hochschwarzwald Tourismus GmbH.

Uitstekend geschikt voor beginners én goedkoop

Skiën in het Zwarte Woud is uitstekend geschikt voor beginners, vooral aan de Seebuck zijde kun je er meer dan goed terecht. Je vindt daar ook een skischool voor kinderen. Daarnaast is Feldberg erg goedkoop; zowel de accommodaties als de skipassen zijn erg goedkoop en dus uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Als je in Feldberg wilt gaan skiën moet je ervoor zorgen dat je tijdig op de parkeerplaats van de lift bent, want het kan er behoorlijk druk zijn.

Dagje naar Baden-Baden

Als je eens een dagje niet wil skiën kun je een tripje maken naar Baden-Baden. Daar vind je in van 28 november tot en met 6 januari 2020 een heuse Christkindelsmarkt . Deze kerstmarkt telt ruim honderd gedecoreerde blokhutten met handgemaakte kerstgeschenken, lokale culinaire specialiteiten en glühwein. Natuurlijk kun je er ook terecht in één van de thermale baden waar Baden-Baden beroemd om geworden is.

Andere bezienswaardigheden

In de omgeving vind je het Duitse plaatsje Sigmaringen, daar kun je terecht in een kasteel om je te laten kennismaken met de levendige geschiedenis van de Duitse adel. Het paleis dateert uit 1077. Ook in Baden-Württemberg vind je diverse kastelen, kloosters en paleizen.

Kasteel Sigmaringen. Fotocredits: Meli Straub.

Hoofdfoto: snow-online.com

(Visited 450 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.