Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vooral Oostenrijk kan genoeg sneeuw verwachten

Door: Tim de Vries

In het vorige bericht schreef ik al over mogelijke sneeuw voor de aankomende week. Het was spannend, maar we hebben geluk! Er komt een flinke bak sneeuw naar de Alpen. Jaaaaaa! En nog leuker: ook zondag heeft het al gesneeuwd. Laten we snel verder kijken…..

Solden 30 december. Foto: Noortje Artz

We hebben gunstige weerkaarten. Vooral voor de noordkant van de Alpen. Een hogedrukgebied in het westen en lagedrukgebieden in het oosten. Hierdoor komt de luchtaanvoer uit het noorden en wordt er flink wat koude lucht naar het zuiden getransporteerd. Daarbij zorgen de lagedrukgebieden voor de nodige sneeuw.

Sneeuwval woensdag 2 januari

Op dinsdag na, zal er iedere dag sneeuw naar beneden dwarrelen. Vooral Oostenrijk en Tsjechië krijgen de volle laag. Totaal kan er deze week meer dan één meter sneeuw vallen daar. En dat tot in het dal. Heerlijk! In Zwitserland en Frankrijk valt minder en mogen de skigebieden al blij zijn als er meer dan 10 centimeter valt.

En dan…?

Deze week ziet er dus winters uit, maar ook daarna lijkt het erop dat we in onze handjes kunnen wrijven. De luchtaanvoer blijft uit het noorden komen en de kans op sneeuwval blijft ook nog wel even aanhouden. Wel lijkt het erop dat daarna het hogedrukgebied weer meer invloed gaat krijgen en het rustiger wordt in de Alpen, maar dat betekent een heerlijk zonnetje en genieten van verse sneeuw. Dat wordt een last-minute boeking naar Oostenrijk of Tsjechië ;-).

Amerikaans weermodel woensdag 9 januari

Lawinegevaar houdt aan

Hierboven zien we de weerkaart voor volgende week woensdag. Zoals ik al schreef, is het hogedrukgebied zich weer verder gaan uitbreiden over de Alpen maar blijft de luchtaanvoer uit het koude noorden komen. Let wel op: door de hoeveelheid sneeuw blijft het lawinegevaar hoog in Oostenrijk. De vrouw in dit artikel had geluk, maar het kan ook anders aflopen natuurlijk. Dus wees gewaarschuwd!

Alvast een fantastisch 2019 gewenst met veel sneeuw en natuurlijk een goede gezondheid om te kunnen wintersporten!

(Visited 698 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer