Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vooral Oostenrijk kan genoeg sneeuw verwachten

Door: Tim de Vries

In het vorige bericht schreef ik al over mogelijke sneeuw voor de aankomende week. Het was spannend, maar we hebben geluk! Er komt een flinke bak sneeuw naar de Alpen. Jaaaaaa! En nog leuker: ook zondag heeft het al gesneeuwd. Laten we snel verder kijken….. 

Solden 30 december. Foto: Noortje Artz

We hebben gunstige weerkaarten. Vooral voor de noordkant van de Alpen. Een hogedrukgebied in het westen en lagedrukgebieden in het oosten. Hierdoor komt de luchtaanvoer uit het noorden en wordt er flink wat koude lucht naar het zuiden getransporteerd. Daarbij zorgen de lagedrukgebieden voor de nodige sneeuw.

Sneeuwval woensdag 2 januari

Op dinsdag na, zal er iedere dag sneeuw naar beneden dwarrelen. Vooral Oostenrijk en Tsjechië krijgen de volle laag. Totaal kan er deze week meer dan één meter sneeuw vallen daar. En dat tot in het dal. Heerlijk! In Zwitserland en Frankrijk valt minder en mogen de skigebieden al blij zijn als er meer dan 10 centimeter valt.

En dan…?

Deze week ziet er dus winters uit, maar ook daarna lijkt het erop dat we in onze handjes kunnen wrijven. De luchtaanvoer blijft uit het noorden komen en de kans op sneeuwval blijft ook nog wel even aanhouden. Wel lijkt het erop dat daarna het hogedrukgebied weer meer invloed gaat krijgen en het rustiger wordt in de Alpen, maar dat betekent een heerlijk zonnetje en genieten van verse sneeuw. Dat wordt een last-minute boeking naar Oostenrijk of Tsjechië ;-).

Amerikaans weermodel woensdag 9 januari

Lawinegevaar houdt aan

Hierboven zien we de weerkaart voor volgende week woensdag. Zoals ik al schreef, is het hogedrukgebied zich weer verder gaan uitbreiden over de Alpen maar blijft de luchtaanvoer uit het koude noorden komen. Let wel op: door de hoeveelheid sneeuw blijft het lawinegevaar hoog in Oostenrijk. De vrouw in dit artikel had geluk, maar het kan ook anders aflopen natuurlijk. Dus wees gewaarschuwd!

Alvast een fantastisch 2019 gewenst met veel sneeuw en natuurlijk een goede gezondheid om te kunnen wintersporten!

(Visited 683 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer