Vooral Oostenrijk kan genoeg sneeuw verwachten

Door: Tim de Vries

In het vorige bericht schreef ik al over mogelijke sneeuw voor de aankomende week. Het was spannend, maar we hebben geluk! Er komt een flinke bak sneeuw naar de Alpen. Jaaaaaa! En nog leuker: ook zondag heeft het al gesneeuwd. Laten we snel verder kijken…..

Solden 30 december. Foto: Noortje Artz

We hebben gunstige weerkaarten. Vooral voor de noordkant van de Alpen. Een hogedrukgebied in het westen en lagedrukgebieden in het oosten. Hierdoor komt de luchtaanvoer uit het noorden en wordt er flink wat koude lucht naar het zuiden getransporteerd. Daarbij zorgen de lagedrukgebieden voor de nodige sneeuw.

Sneeuwval woensdag 2 januari

Op dinsdag na, zal er iedere dag sneeuw naar beneden dwarrelen. Vooral Oostenrijk en Tsjechië krijgen de volle laag. Totaal kan er deze week meer dan één meter sneeuw vallen daar. En dat tot in het dal. Heerlijk! In Zwitserland en Frankrijk valt minder en mogen de skigebieden al blij zijn als er meer dan 10 centimeter valt.

En dan…?

Deze week ziet er dus winters uit, maar ook daarna lijkt het erop dat we in onze handjes kunnen wrijven. De luchtaanvoer blijft uit het noorden komen en de kans op sneeuwval blijft ook nog wel even aanhouden. Wel lijkt het erop dat daarna het hogedrukgebied weer meer invloed gaat krijgen en het rustiger wordt in de Alpen, maar dat betekent een heerlijk zonnetje en genieten van verse sneeuw. Dat wordt een last-minute boeking naar Oostenrijk of Tsjechië ;-).

Amerikaans weermodel woensdag 9 januari

Lawinegevaar houdt aan

Hierboven zien we de weerkaart voor volgende week woensdag. Zoals ik al schreef, is het hogedrukgebied zich weer verder gaan uitbreiden over de Alpen maar blijft de luchtaanvoer uit het koude noorden komen. Let wel op: door de hoeveelheid sneeuw blijft het lawinegevaar hoog in Oostenrijk. De vrouw in dit artikel had geluk, maar het kan ook anders aflopen natuurlijk. Dus wees gewaarschuwd!

Alvast een fantastisch 2019 gewenst met veel sneeuw en natuurlijk een goede gezondheid om te kunnen wintersporten!

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer