Vooral Oostenrijk kan genoeg sneeuw verwachten

Door: Tim de Vries

In het vorige bericht schreef ik al over mogelijke sneeuw voor de aankomende week. Het was spannend, maar we hebben geluk! Er komt een flinke bak sneeuw naar de Alpen. Jaaaaaa! En nog leuker: ook zondag heeft het al gesneeuwd. Laten we snel verder kijken…..

Solden 30 december. Foto: Noortje Artz

We hebben gunstige weerkaarten. Vooral voor de noordkant van de Alpen. Een hogedrukgebied in het westen en lagedrukgebieden in het oosten. Hierdoor komt de luchtaanvoer uit het noorden en wordt er flink wat koude lucht naar het zuiden getransporteerd. Daarbij zorgen de lagedrukgebieden voor de nodige sneeuw.

Sneeuwval woensdag 2 januari

Op dinsdag na, zal er iedere dag sneeuw naar beneden dwarrelen. Vooral Oostenrijk en Tsjechië krijgen de volle laag. Totaal kan er deze week meer dan één meter sneeuw vallen daar. En dat tot in het dal. Heerlijk! In Zwitserland en Frankrijk valt minder en mogen de skigebieden al blij zijn als er meer dan 10 centimeter valt.

En dan…?

Deze week ziet er dus winters uit, maar ook daarna lijkt het erop dat we in onze handjes kunnen wrijven. De luchtaanvoer blijft uit het noorden komen en de kans op sneeuwval blijft ook nog wel even aanhouden. Wel lijkt het erop dat daarna het hogedrukgebied weer meer invloed gaat krijgen en het rustiger wordt in de Alpen, maar dat betekent een heerlijk zonnetje en genieten van verse sneeuw. Dat wordt een last-minute boeking naar Oostenrijk of Tsjechië ;-).

Amerikaans weermodel woensdag 9 januari

Lawinegevaar houdt aan

Hierboven zien we de weerkaart voor volgende week woensdag. Zoals ik al schreef, is het hogedrukgebied zich weer verder gaan uitbreiden over de Alpen maar blijft de luchtaanvoer uit het koude noorden komen. Let wel op: door de hoeveelheid sneeuw blijft het lawinegevaar hoog in Oostenrijk. De vrouw in dit artikel had geluk, maar het kan ook anders aflopen natuurlijk. Dus wees gewaarschuwd!

Alvast een fantastisch 2019 gewenst met veel sneeuw en natuurlijk een goede gezondheid om te kunnen wintersporten!

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer