Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nederlanders boeken veel eerder dan gebruikelijk hun kerst- of wintersportvakantie dan vóór corona het geval was. Dit loopt op tot wel een paar maanden eerder dan normaal. Het gevolg is dat er nu al veel meer accommodaties zijn geboekt dan normaal rond deze tijd van het jaar. Mensen boeken vooral eerder omdat ze een vakantie hebben in te halen als gevolg van corona.

Uitgestelde en doorgeschoven vakanties door corona

Met name wintersportvakanties zijn uitgesteld of doorgeschoven doordat er vorig jaar helemaal geen winterseizoen was. Het gevolg is dat veel accommodaties al veel eerder dan normaal vol geboekt zijn. Bert van Duuren, de eigenaar van Chalet.nl merkt dit ook. “We merken dat er veel meer wordt geboekt dan in andere jaren”, zegt hij. De organisatie verhuurt chalets en appartementen in skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. 

“We merken dat er veel meer wordt geboekt dan in andere jaren”

Er zitten ook veel doorgeschoven reizen bij, van consumenten die al eerder hadden geboekt, maar die de vakantie door corona noodgedwongen hebben uitgesteld”. Maar volgens Van Duuren is er ook sprake van het inhalen van vakanties. “Als je eens in de zoveel jaar met vrienden weg gaat, dan is dit wel het jaar om te gaan”, zegt hij.

Heel graag weer op wintersport

“De behoefte om weer op reis te kunnen is heel groot”, aldus Van Duuren. Het is de vraag of er beperkingen gaan komen met betrekking tot après-ski, maar dit zal waarschijnlijk alleen voor niet-gevaccineerden gevolgen hebben, denkt hij. Consumenten willen in ieder geval zo graag, dat dat voor veel van hen niet eens het belangrijkste is, ze zijn al blij dat ze mogen skiën.” Inmiddels weten we dat zowel Oostenrijk als Italië inzetten op het doorgaan van het winterseizoen, inclusief coronamaatregelen. En ook Frankrijk maakt half oktober bekend wat de coronamaatregelen bij de Franse wintersport gaan zijn.

Hoeveel meer er is geboekt wil Van Duuren niet precies zeggen. Hij houdt het erop dat in de markt als geheel nu 20% meer is geboekt voor de kerst en het komende wintersportseizoen dan voor corona het geval was, “en bij ons is de toename nog wat meer.”

Ook Baptiste van Outryve, woordvoerder van Roompot (dat huisjes verhuurt in 125 vakantieparken in Nederland en in nog eens 64 in Frankrijk, Duitsland, België en Spanje) zegt dat de boekingen hoger zijn dan vorig jaar. Een specifiek cijfer wil hij uit concurrentieoverwegingen niet geven, maar hij zegt dat het aantal boekingen voor de kerst en de winter al een percentage van twee cijfers hoger is dan vóór corona.

Trend om steeds eerder te boeken

Sowieso wordt er steeds vroeger geboekt, aldus Van Outryve. Voor de zomervakantie is dat nu zelfs vier maanden eerder dan normaal, voor andere vakanties twee maanden. Voor de kerstvakantie verwacht hij dat Roompot tegen een bezettingsgraad van 100% aan zal zitten. In de afgelopen weken hebben consumenten volgens hem veel geboekt en ook veel eerder dan voorheen het geval was.

Bron: RTL Nieuws
Hoofdfoto: Pexels.com


Ook lezen:

(Visited 605 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer