Voor een aantal van onze reporters is Serfaus-Fiss-Ladis een van de favoriete skigebieden in de Alpen. Binnenkort vertrekt Saskia weer voor haar traditionele wintersport naar deze veelomvattende wintersportregio. En dan gaan we vanzelfsprekend weer de mooiste beelden voorbij zien komen.

Wintersport gaat voor de meeste van ons natuurlijk om de beleving en het heerlijke gevoel van het rijden door de verse sneeuw. Het is hoog tijd om de cijfers en getallen van een skigebied van wereldklasse een wat meer emotionele lading te geven.

Wintersport gaat voor de meeste van ons natuurlijk om de beleving en het heerlijke gevoel van het rijden door de verse sneeuw

In Serfaus-Fiss-ladis worden 2000 zonuren omgezet in 2000 geluksmomenten, worden de 214 kilometers piste getransformeerd in 214 koude rillingen. De 68 liftinstallaties reiken tot in de hemel, op grote hoogte kijk je met een gelukkig gevoel naar het leven van alledag.

Geluksmomenten

Maar kunnen deze momenten van geluk werkelijk in centimeters, meters of zelfs kilometers worden afgemeten? Natuurlijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan sprinters voor wie elke van de 100 meter op weg naar de eindstreep steeds meer extase betekenen. Of de freestyleskiërs die volledig opgaan in de euforie die de poedersneeuw teweegbrengt. Wat vervaart de autobestuurder die met zijn cabrio over de prachtigste wegen van de wereld rijdt? Kilometer na kilometer: geweldige momenten van geluk.

pure beleving
Serfaus-Fiss-Ladis Skifahrer (c) Sepp Mallaun

En Serfaus-Fiss-Ladis is hiervan het voorbeeld bij uitstek. Hier in de Tiroolse Alpen ervaren vakantiegangers een aaneenschakeling van geluks- en kippenvelmomenten.

Vijfsterrenniveau

Als nog een cijfer van doorslaggevend belang is voor het opperste geluk voor een vakantie op vijfsterrenniveau, dan is het wel de verhouding tussen het aantal medewerkers en het aantal gasten. Op het grootste cruiseschip ter wereld, bijvoorbeeld, de Allure of the Seas, zorgen 2400 bemanningsleden voor 6000 passagiers. Zoals het past bij een innovatief skigebied is met name op dit vlak nog eens goed gekeken hoe het beter kon.

Serfaus
Heerlijk samen de pistes verkennen. Pure beleving met vijf sterren!

Inmiddels zijn er meer dan 5000 medewerkers die, op de piste en erbuiten, met veel overtuiging en op professionele wijze alles in het werk stellen om het wintersporters zoveel mogelijk naar de zin te maken. Voor wie in de statistieken geïnteresseerd is: dat betekent dat elke dag 1 medewerker voor elke 3 vakantiegangers in de weer is.

meer dan 5000 medewerkers die, op de piste en erbuiten, alles in het werk stellen om het wintersporters zoveel mogelijk naar de zin te maken

Er kan inmiddels in Serfaus-Fiss-Ladis 80 procent van de pistes met kunstsneeuw worden bedekt en dit gaat ook niet meer met één persoon. Meer pistekilometers, meer liftinstallaties: dat houdt meer medewerkers in. Meer Pistenbully-bestuurders, meer liftpersoneel enzovoort.

Meer service voor wintersporters

Easy Boarding en Helping Hands zijn twee creatieve oplossingen die volledig aansluiten bij de wens de service voor wintersporters in dit skigebied nóg verder te verbeteren. Aan de andere kant kan dit alleen worden gerealiseerd als kan worden teruggevallen op voortvarend, nieuw personeel. Zo zorgt Easy Boarding dankzij een geautomatiseerde verkeerslichtregeling voor aanzienlijke kortere wachttijden en stressvrij instappen.

Helping Hands
Serfaus-Fiss-Ladis Helping Hands. (c) Tirol Werbung Hans Herbig

De Helping Hands zijn medewerkers van de liftmaatschappij die gasten helpen bij het instappen in de lift en gondel. Zodra de lift komt geef je je ski’s of snowboard aan de “Helping Hand” en hoef je  alleen nog maar in te stappen en plaats te nemen voor een rit naar boven.

aanzienlijke kortere wachttijden en stressvrij instappen

De eerste snowboardervaringen

Met ingang van het winterseizoen 2017/18 kunnen kinderen al op vijfjarige leeftijd hun eerste snowboardervaringen opdoen. Daarvoor zorgt de Burton Riglet. Dit is een aan het snowboard bevestigde kabel, waarmee elke plank afzonderlijk kan worden bestuurd en gecontroleerd. En wie bestuurt de Riglet? Een snowboardleraar van de skischool Fiss-Ladis.

Snowboarden Fiss-Ladis
Serfaus-Fiss-Ladis is zeer geschikt voor een wintersport met kinderen (c) danielzangerl

Bij al die nieuwe ideeën en innovaties die in Serfaus-Fiss-Ladis horen eigenlijk nog maar twee vragen:

  • Wanneer kan de kwaliteit van de service niet meer worden verhoogd?
    • Nooit, vinden ze in dit kindvriendelijke en uitgestrekte wintersportgebied.
  • Wanneer wordt de verhouding van medewerkers en gasten 1 op 1?
    • Ook nooit, vermoedelijk. Maar in Serfaus-Fiss-Ladis is iedereen wel nadrukkelijk bezig om die verhouding zo dicht mogelijk te benaderen.

Maar één ding staat wel vast: Serfaus-Fiss-Ladis levert je kilometers aan gelukzalige gevoelens op, waarbij je duidelijk merkt dat een perfecte skivakantie altijd het streven is voor alle medewerkers van dit wintersportparadijs.


Alle informatie over Serfaus-Fiss-Ladis vind je op serfaus-fiss-ladis.at/nl/


 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer