In de spotlight in SalzburgerLand

Lees meer over SalzburgerLand en win een wintersportvakantie

Ken je het Oostenrijkse SalzburgerLand al? De regio net onder Salzburg en tegen de grens met Duitsland is een geliefde bestemming voor Nederlandse en Belgische skiërs. Niet in de laatste plaats omdat het heel makkelijk aan te reizen is.

In SalzburgerLand liggen verschillende heerlijke skigebieden. Wat ze gemeen hebben is prachtige pistes, authentieke sfeer en gezellige dorpen. Toch hebben de skigebieden ook allemaal hun eigen unieke aantrekkingskracht.

We zetten daarom twee gebieden in SalzburgerLand in de spotlight. Dat zijn de kindvriendelijke Wildkogel-Arena en het sneeuwparadijs Obertauern.

Win een wintersportvakantie naar SalzburgerLand

Wil je kans maken op een wintersport naar Wildkogel-Arena of Obertauern? Doe dan mee aan de winactie!

Heerlijk genieten in Wildkogel-Arena

Wildkogel-Arena, perfecte bestemming voor gezinnen

We hebben een geweldige tip voor families en voor mensen die het liefst een relaxte wintersportvakantie beleven. Wildkogel-Arena heeft namelijk veel blauwe en rode pistes, ideaal voor zowel beginners, kinderen, gezinnen als ook skiërs die na een paar jaar afwezigheid opnieuw op de latten staan.

Je geniet vanaf december tot Pasen van prachtige witte afdalingen met een fantastisch uitzicht op het National Park Hohe Tauern. En heb je een dagje geen zin om te skiën? Dan kun je hier heerlijk winterwandelen. Op je gemak door de dalen, of ga met een National Park Ranger op stap. Met een beetje geluk spot je wilde dieren in het nationale park. Voor een wandeling door de sneeuw bind je je sneeuwschoenen onder en voor extra romantiek maak je een fakkeltocht.

Met het hele gezin op wintersport

Kinderen hebben de vakantie van hun leven

Het lijkt wel of Wildkogel-Arena het skigebied speciaal voor jonge skiërs heeft ingericht. Zo is er de Family Fun Arena met funslopes, het Familypark waar je je tricks kunt oefenen, speciale afdalingen voor de allerkleinsten en een restaurant helemaal gericht op kinderen. Bovendien kunnen de kleintjes vanaf drie jaar op skiles. Pas maar op, die skiën over een paar jaar zo hun ouders voorbij!

Skiën met uitzicht op het National Park Hohe Tauern

Lol op en naast de piste

Wil je nog iets bijzonders doen? Ga dan een dagje rodelen. Of een avondje, want de rodelbaan is tot 22.00 uur geopend én verlicht. De rodelbaan van Wildkogel-Arena is met 14 kilometer de langste rodelbaan ter wereld. Je pakt de lift omhoog en suist met je slee maar liefst 1.300 meter naar beneden. Vind je het spannend, of wil je juist nog harder naar beneden? Neem dan een korte cursus bochten maken en remmen.

Als je liever niet gaat skiën, maak dan een winterwandeling in de besneeuwde dalen of ga met een National Park Ranger op stap. Tijdens een leerzame tocht vertelt hij je van alles over de wilde dieren in het park, en misschien kom je ze wel tegen! Sneeuwschoenwandelingen zijn een andere geliefde activiteit hier, of maak een romantische fakkeltocht. Onderweg kom je genoeg berghutten tegen voor een gezellige tussenstop.

Lees meer over het skigebied Wildkogel-Arena

Obertauern heeft de meeste sneeuw van heel Oostenrijk

Wil je zeker weten dat je genoeg sneeuw hebt tijdens je vakantie of ben je een enthousiaste freerider? Dan zeggen we maar één ding: Obertauern! Niet voor niets wordt dit gebied ook wel ‘Sno(w)bertauern’ genoemd, want met een gemiddelde sneeuwhoogte van 2.64 meter is dit het meest sneeuwrijke gebied van Oostenrijk. Dit wordt veroorzaakt door de ligging van het dorp, waar de sneeuw zowel uit het noorden als uit het zuiden komt. En allemaal neerdwarrelt op de pistes en in het dorp Obertauern.

Doordat er hier zoveel sneeuw valt en dat vaak al in oktober een flinke laag heeft gevormd, heb je hier een erg lang wintersportseizoen. In Obertauern kun je nog tot mei op de pistes terecht.

Heerlijk de hele dag op de piste

Vanuit je accommodatie direct de berg op

Obertauern zelf ligt al vrij hoog en wordt omringd door pistes en bergen. Ski in, ski out staat hier dan ook hoog in het vaandel. Vertrek vanuit je hotel of appartement en je staat in no-time op de piste. In totaal heeft Obertauern zo’n 100 kilometer aan geprepareerde afdalingen en 26 liften. En aan het einde van de skidag glijd je zo weer terug richting je accommodatie.

Geniet van perfect geprepareerde afdalingen

Tauernronde en poedersneeuw

Rondom Obertauern is er genoeg uitdaging voor ervaren skiërs. Doe bijvoorbeeld de twaalf kilometer lange Tauernronde door het gebied. Je kunt in één ruk door, zonder je ski’s uit te doen. Behalve dan als je een korte pauze inlast bij een gezellige berghut.

Als je van freeriden houdt, zit je hier ook helemaal goed. De vele sneeuwval zorgt voor prachtige poedersneeuw, al vanaf eind november. Kies je route en ga op pad in de prachtige natuur rond Obertauern. Vergeet niet af en toe van het uitzicht te genieten.

Lees meer over het skigebied Obertauern

Lees meer over een wintersport in SalzburgerLand

Hoofdfoto: Obertauern

(Visited 328 times, 1 visits today)