Wintersport in 2021/2022 wordt waarschijnlijk drukker dan normaal

Door Edwin Hagenouw, 5 maart 2021

Het was natuurlijk te verwachten, met een wintersportseizoen dat volledig in het water is gevallen. Tel daarbij op een enorme berg aan reisvouchers die nog op de plank liggen en je krijgt de verwachting dat het volgend seizoen wel eens extreem druk kan worden in de wintersportgebieden. Subweb publiceert vandaag in een persbericht dat het aantal boekingen voorloopt op andere jaren.

Even lekker los gaan in de après-ski. Zal het weer kunnen in 2021-2022?

Niet verrassend dat we nu al zoveel reserveringen zien. Wel bijzonder is dat de meeste Sunweb klanten kiezen voor bestemmingen die bekend staan om hun uitbundige après-ski. Of Nederlanders verwachten dat we volgend jaar weer los kunnen gaan in de de après-ski is niet onderzocht.

Oostenrijk versoepeling
Hier kijken heel veel wintersporters naar uit. Strakke pistes en blauwe luchten.

Het aantal boekingen voor het volgende winterseizoen zit nú al op het niveau waar Sunweb normaal gesproken eind april op zit. Met name in de Kerst- en Krokusvakanties is er een duidelijke piek te zien. De best geboekte bestemmingen zijn de feestdorpen Gerlos, Flachau en Mayrhofen.

Vouchers en nieuwe boekingen

Niet alleen klanten met een voucher kiezen ervoor om alvast hun skivakantie vast te leggen. Ruim 55 procent van de huidige boekingen zijn nieuwe klanten. Dat laat zien dat Nederlanders vertrouwen hebben om hun wintersport alvast te boeken. Sunweb hanteert, net zoals vrijwel alle aanbieders van reizen, garanties, zoals de geldteruggarantie en omboekgarantie. Hierdoor kunnen wintersporters zorgeloos hun vakantie omboeken als ze dat willen.

bron: Sunweb

(Visited 767 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.