In het jachtige leven vol dagelijkse beslommeringen wordt de tijd die we voor onze kinderen hebben vaak beperkt. Hoe anders is dat tijdens een ontspanning wintervakantie in Noorwegen of Zweden. Voor iedereen, maar vooral voor gezinnen met jonge kinderen, is een wintersport ‘Scandinavian Style’ ultieme quality-time. Samen met de reisexperts van BBI Travel leggen we je uit waarom dat zo is.

Geen hele dagen skiles of dagopvang voor de kids. Néé, dat kan heel anders vinden wij. Laat de kinderen ’s ochtends iets meer dan een uur op les gaan, dan kun je zelf een paar vlotte afdalingen doen. Aansluitend ga je dan met z’n allen wat eten om vervolgens ’s middags de berg samen te genieten. Dit vergt bij de allerkleinsten natuurlijk wat meer inspanning dan met iets oudere kinderen.

Een ultiem vakantiegevoel met je gezin.

Samen met je kroost door één van de funparken crossen of de bospaadjes net buiten de pistes verkennen is ongelooflijk leuk! Beleef ook eens een winteravontuur met husky’s. De prachtige natuur, verpakt in een zachte witte deken, maakt zo’n tocht door het winterse sprookjeslandschap onvergetelijk. 

Lekker de berg op

Zijn je kinderen toe aan een tocht buiten het kinderskigebied, neem ze dan lekker mee de berg op. Er zijn ook genoeg blauwe pistes in de skigebieden in Zweden en Noorwegen. En voor een leuke onderbreking, neem je in een rugzakje een kant-en-klaar bbq (worstjes en ketchup) mee. Zo doen de Noren het ook, grillen langs de piste. Wel daarna je eigen rommel mee nemen. Net als bij wildkamperen.

Dit is winterwonderland in optima forma.

Wintersporten in het Zweedse skigebied Sälen

Voor gezinnen met jonge skiërs is Sälen een paradijs. In speciale kinderskigebieden hebben ze de skivakantie van hun leven. Al spelenderwijs leren kinderen hier skiën. Voor de iets oudere durfallen is er een spannende funride, waar ze tijdens een soort van ski-cross verder leren. Met na zonsondergang een avond-skitocht door het spannende Trollenbos hebben de kleintjes een dag-afsluiting die ze nooit meer vergeten. En heel belangrijk: Sälen is buitengewoon sneeuwzeker. Lees hier meer over de sneeuwzekerheid.

Statistieken van laatste 10 jaar qua sneeuwhoogtes (dal/berg)

Plaats/MaandDecJanFebMrt
Trysil45/4961/6589/100108/119
Sälen40/4548/5566/7179/85
Stöten35/4050/5159/6163/72

Sälen in het kort

  • 87 pistes, waarvan 28 verlicht
  • 81 sleepliften, 9 stoeltjesliften
  • 5 funrides en snowparken
  • Huskytochten
  • Sneeuwscootertochten
  • IJsvissen
  • IJsklimmen
  • In Lindvallen: bowling, zwembad en SPA

Wintersport in Trysil, Noorwegen

Trysil is een geweldig gevarieerd skigebied. Elke dag een andere afdaling met een andere sfeer. De afwisseling en de leuke lunchhutjes op de pistes maken Trysil tot een gezellig uitgebreid skigebied voor het hele gezin. Gezamenlijk met de lift naar de top waar gekozen kan worden uit verschillende pistes. Er zijn prachtige groene, blauwe en rode pistes tussen de besneeuwde bomen en er is een ruime keus aan zwarte pistes, met de “ Experten” 45º afdaling als spannende uitdaging voor de skihelden. Verzeker uzelf van een reis naar een schitterende, veilige en sneeuwzekere winterbestemming.

Deze bestemming is uitermate familievriendelijk, maar ook zonder kinderen is het in Trysil goed toeven. Aan restaurants en bars geen gebrek. Er is in Trysil een groot snowboardpark met rode en zwarte big jumps en wallrides. Kleine jumps zijn te vinden op een aparte snowboard jump trail voor beginners. Voor kinderen op de ski’s een ware magneet, hier zijn ze niet vandaan te houden.

De knusse chalets en appartementen in Trysil liggen aan de pistes en loipes, dus na een paar afdalingen kun je zo je hut binnen skiën. Elke week wordt er met veel enthousiasme voor de kinderen een programma georganiseerd. Met de allerkleinsten kun je in de kindvriendelijke liftjes de helling op en ski je via een paar mini-afdalingen naar beneden. Een aantal keren per week zijn hier fakkeltochten. De verlichte besneeuwde bomen en pistes in de avond geven je werkelijk het gevoel in een sprookje beland te zijn.
 

Trysil biedt voor ieder wat wils, ook zonder ski’s

De hele winter door is er een weekprogramma, met activiteiten als sneeuwschoen wandelen, huskysafari´s, ochtendskiën inclusief ontbijt en fakkeltochten. Op en om de berg, zijn tal van mogelijkheden een hapje uit te gaan eten. Bij Skihytta wordt bijvoorbeeld twee maal per week een fondue-avond georganiseerd, bij het Radisson Blu Resort kun je een avondje bowl & dine doen en ook liefhebbers van afterski, komen in Trysil aan hun trekken. Er zijn meer dan dertig etablissementen op of aan de pistes te vinden, daarbuiten nog meer. 

Rechtstreeks vliegen naar skigebieden in Zweden en Noorwegen

Vertrek op zondag vanaf Groningen Airport Eelde per comfortabele chartervlucht van Transavia naar Scandinavian Mountains Airport. Hiervandaan ben je in veertig minuten in Trysil en in twintig minuten in Sälen. Parkeren op Groningen Airport Eelde is gratis inbegrepen! 


Kijk voor meer informatie over reizen naar Zweden en Noorwegen op www.bbi-travel.nl


hoofdfoto: Krister Halvars, Skistar

(Visited 398 times, 1 visits today)