Winterse natuurbeleving in Geilo en Beitostølen

Door Edwin Hagenouw | Fan van Noorwegen

De skigebieden Geilo en Beitostølen zijn omgeven door nationale parken en bieden daardoor een unieke wintersportervaring. Naast skiën en snowboarden kun je namelijk ook de ruige Noorse natuur ontdekken. Ook is Geilo afgelopen maand uitgeroepen tot beste skigebied van Noorwegen in 2019. Boek je wintersport naar Geilo of Beitostølen via Norway Home of Skiing, een platform voor de mooiste skigebieden in Noorwegen.

Geilo

Skigebied Geilo is afgelopen maand door de World Ski Awards uitgeroepen tot het beste skigebied van Noorwegen in 2019. Dat is ook niet zo gek, want in Geilo (uitgesproken yay-low) vind je meer dan vijftig skipistes en verschillende grote en kleine sneeuwparken. Het is er veilig voor de allerkleinsten, maar er is ook genoeg uitdaging voor de ervaren wintersporter.

winterse natuurbeleving
Dit uitzicht heb je dus niet in de Alpen. Dit is Geilo in Noorwegen.

In de omgeving van Geilo liggen de nationale parken Hardangervidda en Hallingskarvet, die met hun diepe kliffen en uitzonderlijke uitzichtpunten een unieke kans bieden om de ruige Noorse natuur van dichtbij mee te maken.

Beitostølen

Zo’n 90 kilometer (hemelsbreed) ten noorden van Geilo, ligt het knusse skigebied Beitostølen. Hoewel het gebied compact is, is er met de 21 afdalingen, meer dan driehonderd kilometer aan langlaufroutes en prachtige natuur genoeg te ontdekken.

Beitostølen
Ruim driehonderd kilometer aan langlaufloipes

Huur bijvoorbeeld een fatbike, ga paardrijden, maak een sneeuwschoenwandeling of stap op een traditionele hondenslee! Na een dag in de natuur is het heerlijk om terug te keren naar het idyllische bergdorpje Beitostølen voor een warme chocolademelk in een van de gezellige cafeetjes.

Goed bereikbaar vanaf Oslo

Vanuit Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar het vliegveld van Oslo. Vanaf hier kun je de skigebieden makkelijk bereiken met een (huur)auto. Na drie uur ben je in Geilo, en na 3,5 uur in Beitostølen. Ook kun je met de ferry vanuit Denemarken in Oslo komen en zo met eigen vervoer naar de skigebieden gaan.


Meer artikelen over Wintersport in Noorwegen


Bron: Norway Home of Skiing

(Visited 106 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.