Winterplezier op en naast de piste in het Duitse Winterberg

Door Edwin Hagenouw | ism Wintertrex.nl

Het hoeven niet altijd de Alpen te zijn: het skigebied Winterberg in het Sauerland nodigt kenners en gevorderden uit tot afwisselend wintersportplezier. Kleine kinderen kunnen hier het skiën op een speelse wijze leren en ook ouderen vinden voldoende uitdaging op de pistes. Een uitgebreid gastronomisch aanbod nodigt uit tot een ontspannen pauze tijdens de skidag.

Wintersport in Winterberg
Een heerlijke skidag in Winterberg

En het leukste is natuurlijk dat Winterberg vlakbij Nederland ligt. Door de nieuwe snelweg rijd je nu niet meer door gehuchten, maar met minimale vertraging richting de meest populaire wintersportbestemming van Duitsland.

Route naar Winterberg
De route van Utrecht naar Winterberg: 311 km

Het skigebied Winterberg

  • Afwisselende pistes op een hoogte tussen 630 en 830 meter
  • 27,5 km piste in het hart van het Sauerland
  • 24 skiliften

Het skigebied Winterberg ligt midden in het Sauerland en biedt wintersport voor alle sneeuwliefhebbers. Kinderen, beginners, gevorderden en snowboarders vinden in het skigebied Winterberg op een hoogte van 630 m tot 830 m de ideale omstandigheden. 24 skiliften brengen de wintersporters op zeven bergen. Hier starten 34 afdalingen met een totale lengte van 27,5 km.

In stijl skiënd op een van de blauwe pistes.

Vooral beginners en families zullen blij zijn met de 14 km blauwe pistes. Gevorderden kunnen zich op de twaalf kilometer rode pistes en de 1,5 km zwarte piste bewijzen. Ook voor snowboarders, langlaufers en rodelaars heeft het skigebied Winterberg veel te bieden.

Bekijk hier de sneeuwverwachting, sneeuwhoogtes en webcams in Winterberg

Negen andere skigebieden in de regio

Zin in nog meer plezier in de sneeuw? In de gehele wintersportregio bieden naast het skigebied Winterberg negen andere skigebieden pistes en banen voor elke smaak en elk niveau. Het skigebied Altastenberg staat bijvoorbeeld met elf kilometer pistes te wachten op genieters en gezinnen. In totaal zijn er in alle skigebieden 83 afdalingen met een totale lengte van vijftig kilometer.

Een groot gedeelte van de zestig liften is door middel van een gezamenlijk ticketsysteem met elkaar verbonden. Maar dat is niet alles: met de skipas “Wintersport-Arena Card” is het zelfs mogelijk om in totaal 150 liften te gebruiken, waaronder ook de liften in het naburige skigebied Willingen-Sauerland.

Moderne sneeuwkanonnen

Het skigebied Winterberg staat bekend als sneeuwzeker. De sneeuwhoogtes liggen tijdens het seizoen tussen 25 en 125 centimeter. En als het eens niet sneeuwt, zorgen moderne sneeuwkanonnen ervoor dat wintersport in het gehele skigebied van december tot maart mogelijk is. 360 sneeuwkanonnen zorgen dan voor onbezorgd skiplezier op 26 km pistes. ’s Avonds en ’s nachts worden de pistes door grote walsen geprepareerd zodat de omstandigheden de volgende dag weer ideaal zijn.

Snowboarden in Winterberg
Snowboarden in Winterberg

Winterberg heeft niet alleen sneeuw te bieden: gemiddeld drie zonuren per dag van december tot februari alsmede vier in maart zorgen voor een buitengewoon natuurlijke belevenis met bergen, zon en sneeuw.

Een bijzondere attractie in het skigebied Winterberg is het skiën op verlichte pistes

Een bijzondere attractie in het skigebied Winterberg is het skiën op verlichte pistes. Twee keer per week van 18:30 tot 22 uur kan op 14 verlichte pistes met een totale lengte van 8 km tot laat in de avond worden geskied. Daarmee is het skigebied Winterberg het grootste samenhangende verlichte gebied van West-Duitsland.

Activiteiten naast de piste

Niet alleen skiën, maar ook rodelen staat in het wintersportgebied Winterberg op het programma. Drie besneeuwde rodelhellingen met lift staan bij de Astenstraße, Bremberg en in het kinderland. Bovendien is rodelen mogelijk in het kuurpark Winterberg. In de “Veltins EisArena” kun je genieten van snelle wintersport met bochten. Bij de wereldkampioenschappen is de elite van bobsleeërs en rodelaars in Winterberg te gast.

Doe ook eens mee met een fakkel- en sneeuwschoenwandeling of maak een tocht in de paardenslee door het besneeuwde landschap

In het skigebied is winterwandelen op ongeveer 35 kilometer wandelroutes echt een genot. De winterse wandelroutes zijn ingedeeld in verschillende moeilijkheidsniveaus – van een gezellige wandeltocht over geruimde paden tot een uitdagende wandeling over natuurlijke besneeuwde paden. Doe ook eens mee met een fakkel- en sneeuwschoenwandeling of maak een tocht in de paardenslee door het besneeuwde landschap.

Winterberg
Prachtig verlichte pistes.

Klik hier voor meer informatie over Wintersport in Winterberg


(Visited 555 times, 1 visits today)