advertentie

Het Duitse Winterberg, gelegen in Sauerland, kan zich gaan opmaken voor een nieuw laagje sneeuw dit weekend. Ook in andere delen van het Sauerland wordt het wit. Een koufront dat via een noordwestelijke stroming richting Sauerland wordt gestuurd gaat de sneeuw brengen.

Overigens, de sneeuw die eerder deze week viel is inmiddels door de gestegen temperaturen weer gesmolten. De beelden op de webcam zien er dan ook vooral groen uit:

Winterberg
Groene pistes in Winterberg op vrijdag. Zondag zal hier een laagje sneeuw vallen

Die hoge temperaturen zorgen vandaag nog voor eerst wat regen. In de nacht naar zaterdag wordt het kouder en kan de temperatuur onder de nul graden gaan komen. In de loop van zaterdag gaat de wind draaien en gaat aantrekken. De wind brengt ook koude lucht met zich mee en kunnen er buien ontstaan die als sneeuw naar beneden zullen komen.

Winterberg

Ook zondag valt er nog wat sneeuw, maar het is dan vooral de nog hardere wind die ervoor zal zorgen dat de gevoelstemperatuur laag komt te liggen. Alpenweerman verwacht dat er in totaal 10 a 15 centimeter sneeuw kan gaan vallen.

Kan er geskied worden in Winterberg?

Maandag draait de wind opnieuw en die brengt, helaas, warmere lucht mee. Dat betekent dat er dan regen gaat vallen en die zal helaas de gevallen sneeuw grotendeels doen wegsmelten. Dus helaas, het antwoord op de vraag of er geskied kan worden met “nee” worden beantwoord.

Lees het uitgebreide weerbericht op de website van Alpenweerman.nl

Over het skigebied van Winterberg

Winterberg is het meest bekende gebied onder Nederlanders in Sauerland. Er is in het gebied 27 kilometer piste beschikbaar verdeeld over 34 afdalingen op slechts 3 uur rijden van Nederland. De meeste pistes zijn blauw. Er is zelfs ook een zwarte piste, gelegen naast de springschans. Winterberg heeft de afgelopen jaren fors geinvesteerd in kunstmatige besneeuwing en dat betaalt zich uit, want er vaak geskied worden.

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here