advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Het skigebied van Winterberg is open. “Skilift Kaurussel” opende vandaag de deuren. Weliswaar niet alle liften, maar toch kun je er al prima skien, want er ligt al een mooi laagje verse sneeuw. Kijk maar mee op de webcambeelden. Het ziet er trouwens niet erg druk uit!

Geopende pistes en liften

Quickjet Dalstation. Bron: skiliftkaurussel.de
Winterberg geopend
Rauher Bush. Bron: skiliftkaurussel.de
Winterberg geopend
Poppenberg. Bron: skiliftkaurussel.de
Burre Herrloh. Bron: skiliftkaurussel.de

Morgen gaat ook Büre-Bremberg-Express en Kleine Büre open.

Nog meer sneeuw

Dit weekend komt er nog meer sneeuw naar Winterberg. Vooral zondag wordt er langdurige sneeuw verwacht en kan er wel een centimeter of 20 vallen. Bovendien is het koud genoeg om ook de sneeuwkanonnen hun werk te laten doen. Of er ook sneeuw ligt tijdens de komende Kerstdagen is nog even de vraag.

Over het skigebied

Met maar liefst 25 op elkaar aangesloten skiliften (waarvan 13 stoeltjesliften), 34 afdalingen, 27 kilometer piste en 170 sneeuwkanonnen vormt de skiliftkarussell Winterberg het grootste skigebied ten noorden van de Alpen. Winterberg ligt op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht en is daarom populair onder Nederlanders. Zij gaan vaak een dagje of weekendje van het echte wintersportgevoel genieten.

Eerder werd deze prachtige video met mooie dronebeelden van het gebied gemaakt:


Lees hier alle artikelen over wintersport in Duitsland


 

advertentie