advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Na een week van zon en relatieve rust is de winter terug in de Alpen. Het sneeuwt weer. Maar er is een verschil met de roerige januari maand die gekenmerkt werd door zeer veel wind en storm. De temperaturen gaan namelijk behoorlijk omlaag; en dat zagen we juist in januari niet. Toen was het relatief warm. De komende week gaan de Alpen de diepvrieskou in.

Beeld van vanmorgen Hochfugen:

Gisteren sneeuwde het al aardig; op veel plekken viel 20 tot 30 centimeter sneeuw. Maar wat opvallender is, zijn de temperaturen. Die zakten op de bergtoppen naar -20 graden! Brrr….Vandaag gaat er aan de noordkant van de Alpen nog sneeuw vallen. De zuidkant van de Alpen heeft onder invloed van de föhn kans op zon.

Sneeuwvoorspelling voor de Alpen. Bron: www.welove2ski.com

Volgende week nog kouder

De komende week staat in het teken van een hogedrukgebied die voor nog meer kou gaat zorgen en dat zichzelf ook tot in Nederland gaat uitstrekken. Veel sneeuw zal er echter niet (meer) vallen. Overdag vriest het matig, maar ’s nachts gaat het streng vriezen. Lees er alles over op de website van Alpenweerman.

Winterberg ook de winter in

Ook het Sauerland gaat de winter in. In Winterberg en omgeving sneeuwt het dit weekend en zal er een aantal centimeters verse sneeuw vallen. Later gaat ook  daar de temperatuur de komende dagen flink omlaag.

Prachtige zonsopgang vanmorgen op de Neuastenberg (Duitsland). Credits: live updates Sneeuwhoogte.nl

De temperatuur komt dan overdag ook niet meer boven het vriespunt. Dat is goed nieuws, want dan kunnen de sneeuwkanonnen hun werk goed doen. Tezamen met de verse sneeuw kan er weer een aardig sneeuwdekje komen te liggen.

Dat was hard nodig, want de laatste tijd waren maar een paar pistes geopend.

 

 

Lees het uitgebreide weerbericht voor het Sauerland op de website van onze partner Alpenweerman.nl

advertentie