advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Winter is coming, er komt meer sneeuw! Check hier de foto’s

Door: Saskia Smulders

De afgelopen dagen heeft de winter al een speldenprikje gegeven en op veel plekken een suikerachtig laagje achtergelaten. Op de bekende gletsjers van Sölden, Hintertux en Stubai was dat zelfs meer dan een laagje. In Val d’Isère viel zelfs 25 centimeter verse sneeuw. En het goede nieuws is: er komt dit weekend nog meer.

Foto: @valdisere via Twitter
Foto: @valdisere via Twitter
Bron: @f3Alpes via Twitter
Bron: @f3Alpes via Twitter

Op de geopende gletsjer van Hintertux was het gisteren met de verse sneeuw, een zonnetje en blauwe lucht simpelweg genieten:

Foto's: @Skimil_forever via Twitter
Foto’s: @Skimil_forever via Twitter
Foto's: @Skimil_forver via Twitter
Foto’s: @Skimil_forver via Twitter

Ook in het hooggelegen Obertauern is het beeld al winters (beeld van gisteren):

Ook de gletsjer in Sölden werd getrakteerd op een laagje verse sneeuw:

More to come!

De restanten van ex orkaan Lorenzo gaat vooral komende zondag voor koude lucht zorgen waardoor de sneeuwgrens gaat dalen naar zo’n 1100 meter en er sneeuw gaat vallen. De wind is daarbij stevig en kan op de bergtoppen tot stormkracht uitgroeien. Aan het begin van de nieuwe week klaart het dan op en gaan de temperaturen weer omhoog waardoor veel van de vers gevallen sneeuw mogelijk weer weg smelt. Lees het uitgebreide weerbericht op de website van Alpenweerman.nl 

Lees ook:

advertentie