Winter in Salzburgerland

Door Maaike Somers | 9 oktober 2020

Het wintersportseizoen staat nu echt voor de deur. Dit jaar met iets meer onzekerheid dan andere jaren. Maar feit is dat de eerste sneeuw gevallen is en dat de winter begint!

Salzburgerland is een deelstaat in Oostenrijk. De hoofdstad is, je raadt het waarschijnlijk al, Salzburg. En ook al ben je er nog nooit geweest, iedereen kent Salzburgerland. Denk maar eens aan Maria die door de groene heuvels dartelt. Precies! Salzburgerland!
En natuurlijk kun je hier in de winter geweldig skiën. Grote en kleine skigebieden, bekende en minder bekende gebieden, gletschers, er is voor ieder wat wils.
Je komt hier makkelijk met de auto en de meeste skigebieden liggen redelijk dicht bij de snelweg. Geen lange aanrijtijden dus.
En wil je toch vliegen? Dat kan natuurlijk ook. Van december tot april kun je direct naar Salzburg vliegen.

Salzburgerland heeft zich dit jaar anders voorbereid dan normaal. Er zijn tenslotte nogal wat zaken om rekening mee te houden. Maar, voor de start van het seizoen is alles in gereedheid gebracht, passend bij de gevraagde voorzorgsmaatregelen.
Zo is het verplicht om een mond-neuskapje te dragen in de skiliften, restaurants, bars en andere openbare gelegenheden. Ook geldt dat je minimaal een meter afstand moet houden.

Zell am See Salzburgerland. Foto: Maaike Somers
Je kunt gewoon genieten van de Oostenrijkse keuken, vergeet alleen binnen niet je mondkapje op te zetten. Foto: Maaike Somers

Personeel dat werkzaam is het toerisme zal ook mond-neuskapjes dragen. Inderdaad, ook de skileraren. Daarnaast worden de skileraren allemaal getest op het virus.
Jijzelf hoeft tijdens het skiën géén mondkapje op.
Skiklasjes mogen niet groter zijn dan tien personen en zoals je al eerder kon lezen, gaat de après-ski dit jaar helemaal niet door.
En, omdat er toch een hoop onzekerheid is of je reis überhaupt wel door kan gaan, worden de skipassen veelal online verkocht én is restitutie in veel gevallen mogelijk wanneer er weer een lock-down wordt afgeroepen.
Ga je op reis? Hou dan altijd de reisadviezen in de gaten en check het Corona stoplicht.

What’s new?

Er is in de aanloop niet alleen nagedacht over de Corona-maatregelen. Er is ook keihard gewerk aan een aantal nieuwe gondels.
Zo wordt dit seizoen de Panoramalinkgondel in gebruik genomen. Deze gondel verbindt Flachau, Wagrain-Kleinarl en Flauchawinkl waardoor een skigebied van ruim 200 kilometer ontstaat. Daar kun je je wel even vermaken!
Het uitzicht tijdens de rit omhoog blijkt fantastisch te zijn, dus je kunt vast raden waar de naam van de gondel vandaan komt.

Ook bij St. Gilgen is een nieuwe gondel aangelegd op de Zwölferhorn. Hiermee wordt je makkelijk naar boven gebracht en wordt de capaciteit een stuk groter.

Wil je meer weten over Salzburgerland? Kijk dan vooral op de website!

(Visited 148 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.