Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Winter in Saalbach Hinterglemm is ook geweldig zonder ski’s of snowboard

Door Edwin Hagenouw | hoofdredacteur Snowrepublic

De winter. Dat is ons seizoen. We trekken de bergen in en verheugen ons op de vele kilometers die we gaan afleggen over vers besneeuwde hellingen. Bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Saalbach Hinterglemm, een van de bekendste skigebieden in SalzburgerLand.  Naast skiën en snowboarden kun je hier vele sportieve activiteiten doen buiten de skipistes. Met een breed aanbod aan off-piste activiteiten voor jong en oud trekt het skigebebied ook niet-skiërs naar dit mooie dal in het hart van Oostenrijk. 

Winterwandelen

Een van de mooiste manieren om het schilderachtige winterlandschap te ervaren is door te wandelen over de geprepareerde winterwandelpaden. Na een comfortabele beklimming met de gondel word je beloond met dromerige uitzichten over de vallei. Bovenop de bergen vind je zestig gezellige hutten met zonneterras.

Saalbach

Maar ook zonder skigondel kan de omgeving verkend worden, terwijl rust en sereniteit terugkeren. Tweemaal per dag kun je gratis met een gids een begeleide wandeling doen.

In Saalbach Hinterglemm vind je 140 kilometer winterwandelpaden

Sneeuwschoenwandelingen in het dal beiden je prachtige uitzichten op de imposante bergen rondom je. Romantici maken een ritje met een paardenslee onder de sterrenhemel.

Winterpret voor de kleintjes

Ook voor kinderen is een wintervakantie in de bergen een bijzondere belevenis. Voor de kleintjes biedt de nieuwe Kids Winter Challenge veel plezier. Super leuk zijn de 3,2 km lange rodelbaan op de Reiterkogel, de Golden Gate Bridge van de Alpen en de Baumzipfelweg. De ijsbaan in Hinterglemm biedt een sportieve afwisseling tijdens je wintersport. De dag kun je afsluiten met een mystieke lantaarnwandeling.

Rodelen in Saalbach Hinterglemm

Flexi Booking: 0% annuleringskosten, 100% zekerheid

Diverse accommodaties in Saalbach Hinterglemm bieden flexibele en soepele annuleringsvoorwaarden. Alle boekingen via saalbach.com of rechtstreeks bij de verhuurder kunnen tot veertien dagen voor aankomst kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd. Zonder discussie, zonder opgaaf van redenen.

De deelnemende accommodaties worden gemarkeerd met de FLEXI BOOKING-knop bij het zoeken naar accommodatie. Niets staat dus de planning van je wintersport in Saalbach Hinterglemm in de weg. Meer informatie op saalbach.com

(Visited 200 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer