Winter in Saalbach Hinterglemm is ook geweldig zonder ski’s of snowboard

Door Edwin Hagenouw | hoofdredacteur Snowrepublic

De winter. Dat is ons seizoen. We trekken de bergen in en verheugen ons op de vele kilometers die we gaan afleggen over vers besneeuwde hellingen. Bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Saalbach Hinterglemm, een van de bekendste skigebieden in SalzburgerLand.  Naast skiën en snowboarden kun je hier vele sportieve activiteiten doen buiten de skipistes. Met een breed aanbod aan off-piste activiteiten voor jong en oud trekt het skigebebied ook niet-skiërs naar dit mooie dal in het hart van Oostenrijk.

Winterwandelen

Een van de mooiste manieren om het schilderachtige winterlandschap te ervaren is door te wandelen over de geprepareerde winterwandelpaden. Na een comfortabele beklimming met de gondel word je beloond met dromerige uitzichten over de vallei. Bovenop de bergen vind je zestig gezellige hutten met zonneterras.

Saalbach

Maar ook zonder skigondel kan de omgeving verkend worden, terwijl rust en sereniteit terugkeren. Tweemaal per dag kun je gratis met een gids een begeleide wandeling doen.

In Saalbach Hinterglemm vind je 140 kilometer winterwandelpaden

Sneeuwschoenwandelingen in het dal beiden je prachtige uitzichten op de imposante bergen rondom je. Romantici maken een ritje met een paardenslee onder de sterrenhemel.

Winterpret voor de kleintjes

Ook voor kinderen is een wintervakantie in de bergen een bijzondere belevenis. Voor de kleintjes biedt de nieuwe Kids Winter Challenge veel plezier. Super leuk zijn de 3,2 km lange rodelbaan op de Reiterkogel, de Golden Gate Bridge van de Alpen en de Baumzipfelweg. De ijsbaan in Hinterglemm biedt een sportieve afwisseling tijdens je wintersport. De dag kun je afsluiten met een mystieke lantaarnwandeling.

Rodelen in Saalbach Hinterglemm

Flexi Booking: 0% annuleringskosten, 100% zekerheid

Diverse accommodaties in Saalbach Hinterglemm bieden flexibele en soepele annuleringsvoorwaarden. Alle boekingen via saalbach.com of rechtstreeks bij de verhuurder kunnen tot veertien dagen voor aankomst kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd. Zonder discussie, zonder opgaaf van redenen.

De deelnemende accommodaties worden gemarkeerd met de FLEXI BOOKING-knop bij het zoeken naar accommodatie. Niets staat dus de planning van je wintersport in Saalbach Hinterglemm in de weg. Meer informatie op saalbach.com

(Visited 177 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.