Geniet van het winterse landschap van Luzern

Lees meer over Luzern – Vierwoudstedenmeer

Ken je de Zwitserse regio Luzern al? Eerst even over de naam trouwens, want officieel heet het Meer van Luzern het Vierwoudstedenmeer. En dat ligt me toch in een prachtig gebied! Je kunt Vierwoudstedenmeer ontdekken per spoor of met de vele gondels, maar natuurlijk kun je er ook actief op pad.

Geniet van het prachtige panorama over het meer en de besneeuwde bergen eromheen vanaf een van de vele uitkijkpunten rond het meer. Oh ja, je kunt een outdoortrip hier natuurlijk ook goed combineren met een bezoekje aan de stad Luzern. Skiën kun je er ook, naast heel veel leuke activiteiten naast de piste. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Op de Rothorn., Foto: Switzerland Tourismus

1. Sneeuwwandelen op de RIGI, Koningin der bergen

De Rigi torent hoog uit boven het Vierwoudstedenmeer, de Zugersee en de Lauerzersee. Niet voor niets wordt ze ook wel de koningin der bergen genoemd. Je kunt gemakkelijk naar de top vanaf elke richting en als je de gondel neemt kost het je bijna geen moeite. Het enige wat je hoeft te doen is te genieten van de prachtige omgeving.

Voor wat meer actie pak je je sneeuwschoenen. Je wandelt door de ongerepte natuur, die er zo winters wit sprookjesachtig uitziet. De laag sneeuw is nog helemaal onaangetast en jij bent de eerste die z’n voetstappen erin zet. Een sneeuwschoentocht is misschien wel de beste manier om van de natuur te genieten, ver van de gebaande paden. Vanaf de lift zijn er veel verschillende routes.

Wandelaar in de sneeuw op mount Rigi hooh boven het Vierwoudstedenmeer. Foto: Switzerland Tourism – By-Line: swiss-image.ch/Beat Mueller

2. Bezoek het hoogste punt en race met de slee naar beneden

Op de hoogste top van Luzern krijg je waar voor je geld. Sta even stil bij het uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Maar wacht niet te lang, want het volgende avontuur roept: rodelen, of nog spectaculairder is het nachtrodelen.

Ga op pad met familie of vrienden en kies één van de twee rodelbanen die van de Rossweid terug naar het dal lopen. De directere, snellere variant leidt langs de skipistes door besneeuwde winterlandschappen direct naar het dalstation van de Rossweid-gondelbaan. Doe je liever wat rustiger aan? Kies dan voor de route via Alphotel & Skihütte Schwand. Beneden wandel je op je gemak terug naar het dalstation van de Rossweid-gondelbaan.

Heb je nog tijd? Pak je ski’s er dan nog maar even bij, want skiën kan hier ook.

Neem de gondel omhoog. Foto: Luzern Tourismus

3. Ga IJsvissen in de Melchsee

Een keer iets heel anders? Pak vanuit Stöckalp de gondel naar het autovrije resort op 1.920 meter boven zeeniveau. Vanaf daar wandel je nog een kort stukje naar het prachtige bergmeer Melchsee. Rond en op het meer is vanalles te beleven. Natuurlijk kun je er prachtig wandelen, maar dit keer is onze tip ijsvissen.

De Melchsee ligt in de regio Melchsee-Frutt en je kunt hier jaarrond vissen. Afgelopen winter werden zo’n 1000 vissen uit het meer gehengeld. Tussen januari en half april kun je een hele dag op het ijs doorbrengen met een ijsvisgids, die je begeleidt en de juiste vistechniek leert. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat het meer leeg is, want er is een maximum van vijf gevangen vissen per dag ingesteld.

Lees meer over Luzern – Vierwoudstedenmeer

Vang je eigen vis uit het ijs. Foto: Schweiz Tourismus

Hoofdfoto: Switzerland Tourism – By-Line: swiss-image.ch/Freddy Enguix

(Visited 316 times, 1 visits today)