Win vrijkaarten voor het Banff Mountain Film Festival

Door Edwin Hagenouw

Elke herfst ontmoeten de insiders van de outdoorbranche elkaar in het Canadese stadje Banff voor de uitreiking van de „Outdoor Oscars”. Het Banff Mountain Film and Book Festival is een van de meest gerenommeerde bergfilmfestivals van de wereld en is inmiddels al 43 jaar een vaste afspraak in de agenda’s van de filmers, fotografen en atleten. Aansluitend aan het negen dagen durende festival in Canada, gaat een keur van de bekroonde films op wereldreis en tovert spannende avonturen en outdoorverhalen op het grote witte doek.

HET PROGRAMMA VAN 2019

1. EIS UND PALMEN

Jochen Mesle en Max Kroneck doen een extreme Alpenoversteek: 1.800 kilometer, 35.000 hoogtemeters. In slechts vijf weken fietsen ze van Zuid-Duitsland naar Nice en dalen en passant de fraaiste toppen van de Alpen op ski’s af. Omdat sommige Alpenpassen medio mei nog volledig dichtgesneeuwd zijn, moeten ze ook tussen de toppen geregeld overstappen op ski’s. En de fietsen en de bepakking? Die nemen ze dan gewoon op hun rug…

2. RJ RIPPER

Wat doe je wanneer je moeder je fiets verkoopt aan een oud-ijzerhandelaar en je totaal geen geld voor een nieuwe hebt? Bouw je er zelf een? Rajesh Magar uit Katmandu deed dit inderdaad en is inmiddels een van de weinige professionele mountainbikers van Nepal.

In zijn portret „RJ Ripper“ krijgen we te horen hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft. In zijn land is een dergelijke carrière nog veel uitzonderlijker dan bij ons, ondanks dat het plezier in het mountainbiken beslist universeel is.

3. THE MIRNAVATOR

Mirna Valerio is ultra-hardloopster uit overtuiging, maar op het eerste gezicht zou je dat helemaal niet denken. Dat „mensen als zij“ helemaal niet op een trail thuishoren en dat „echte hardlopers“ zeker geen overgewicht mogen hebben, hoort ze steeds opnieuw. De Amerikaanse vraagt zich daarbij af: waarom?

Mensen kunnen toch gewoon accepteren dat niet iedereen even rank en slank is en ook rondere mensen veel plezier aan beweging kunnen beleven? „The Mirnavator“ is een film die tot nadenken stemt, namelijk over de eigen vooroordelen…

4. SURVIVING THE OUTBACK

Er zijn niet veel avonturiers die het risico zouden nemen om zes weken alleen in de Australi-sche outback door te brengen. En dat ook nog zonder proviand of drinkwater.

Zo niet Micheal Atkinson. De Australiër is op zoek naar de sporen van twee Duitse vliegtuigpioniers, die 86 jaar geleden een noodlanding moesten maken in de afgelegen Kimberley Region in het Noordwesten van Australië. De vraag is, of het hem lukt de bewoonde wereld, die 450 kilometer verderop ligt, te bereiken. Met een uitrusting uit 1932.

5. THE BEAVER BELIEVERS – MEET SHERRI TIPPIE

Sherri Tippie voelt liefde voor de bever en doet er alles aan om deze dieren te beschermen. Daarom heeft deze kapster al 28 jaar lang een bijzondere hobby: bevers verhuizen! Sherri zorgt ervoor, dat bevers die met hun dammen en meertjes voor overlast zorgen, een nieuw thuis krijgen.

En wel daar, waar ze werkelijk van nut kunnen zijn en hun regulerende invloed op het ecosysteem kunnen uitoefenen. Te lang werd de betekenis van de bever onderschat; het wordt tijd dat dit verandert!

6. TGR FAR OUT: KAI JONES

“Daarvoor ben je nog te jong!” Deze zin kan Kai Jones absoluut niet meer aanhoren. Maar is dan alles wat leuk is op elfjarige leeftijd verboden? Nee, er zijn dingen die niemand hem kan afpakken: skiën!

Zo gek is dat niet. Zijn vader maakt al 23 jaar succesvolle skifilms. Wat ligt er meer voor de hand dan de eigen zoon zo jong mogelijk voor de camera te laten figureren? Jong talent moet immers gestimuleerd worden.

Zeven voorstellingen in Nederland

Moving Adventures brengt het Banff Mountain Film Festival vanaf februari 2019 naar Europa. In april is ‘Banff’ gastheer met zeven voorstellingen in Nederland. Hieronder vind je de agenda.

10-04-2019, 19.00u.: Utrecht, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

11-04-2019, 19.00u.: Enschede, Kinepolis Enschede

12-04-2019, 20.00u.: Den Haag, Lourdeskerk Scheveningen

14-04-2019, 20.00u.: Eindhoven, Evoluon Eindhoven – Philips Hall

15-04-2019, 20.00u.: Rotterdam, Theater Zuidplein

16-04-2019, 20.00u.: Amsterdam, Meervaart Theater

17-04-2019, 19.00u.: Groningen, Kinepolis Groningen

Er worden zes korte films vertoond met een totale speelduur van ongeveer twee uur. Het programma van 2019 biedt een bonte mengeling van de meest uiteenlopende disciplines uit de outdoorsport. De bezoeker gaat niet alleen op reis naar landen dichtbij en ver weg, maar gaat ook op ontdekkingstocht in het dierenrijk. Banff zorgt daarbij niet alleen voor een paar verrassende momenten, maar maakt ook korte metten met vooroordelen.

Een sprankelende trailer

Neem een voorproefje op het nieuwe programma met de officiële trailer van het Banff Mountain Film Festival:

Wil jij vrijkaarten winnen? Dat kan!

Vanzelfsprekend is Snowrepublic partner van het Banff Mountain Film Festival in Nederland. En daarvan profiteer jij mee. We verloten maar liefst zes (drie maal twee) vrijkaarten onder onze lezers en volgers. We kozen dit jaar voor de voorstellingen in Utrecht (10 april), Eindhoven (14 april) en Groningen (17 april).

Wat moet jij doen om twee vrijkaarten te winnen?

 1. Laat hieronder, bij de reacties, weten naar welke voorstelling jij zou willen gaan en met wie (alleen mag ook natuurlijk!)
 2. Schrijf je in voor de Snowrepublic Nieuwsbrief (klik hier)
 3. Like onze Facebookpagina (klik hier)

Deze winactie heeft een looptijd tot 15 maart 2019.

8 Reactie op “Win vrijkaarten voor het Banff Mountain Film Festival”

 • Maria
  5 maart 2019 at 22:35

  Utrecht i.p.v. Scheveningen

 • Maria
  5 maart 2019 at 22:33

  Samen met Joseph naar de prachtigste docu’s en films om onszelf te oriënteren, maar vooral te laten inspireren voor onze eigen sportieve uitdagingen dit jaar. En natuurlijk gewoon een avond heerlijk uit en genieten met elkaar !

 • Babette
  27 februari 2019 at 19:35

  Ik wil graag 2 kaartjes winnen voor mijn avontuurlijke dochter en haar man die in Groningen wonen voor de voorstelling van 17-04 in Groningen. Zeker weten dat ze dat een super leuke verrassing zouden vinden!

  Zelf wil ik deze voorstelling ook graag zien, maar het is helaas te ver weg voor een doordeweekse avond.

 • Jan
  23 februari 2019 at 00:07

  Ik zou graag met mijn partner gaan naar de voorstelling van 14-04-2019, 20.00u.: Eindhoven, Evoluon Eindhoven – Philips Hall

 • Remco B
  21 februari 2019 at 21:20

  Ik zou graag naar de voorstelling in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht gaan op woensdag 10 april. Samen met wie weet ik nog niet, maar daar zijn wel een paar vrijwilligers voor verwacht ik.

 • Lottie
  21 februari 2019 at 16:34

  Samen met, de meest avontuurlijke persoon die ik ken; mijn oom: 16/04 de Meervaart – Amsterdam

 • Theo Brouwers
  19 februari 2019 at 11:55

  Ik zou weer (vorig jaar ook ;), en vele jaren daarvoor ook!) supergraag op 14-04-2019 in Evoluon Eindhoven met mijn supervrouw Wilma erbij willen zijn om ons te laten inspireren. Wilma en ik hebben 31 jaar “verkering”, zijn 26 jaar getrouwd, hebben 3 avontuurlijke dochters en hopen samen en solo nog vele avonturen te beleven.

  Met “Enjoy With The People Who Give You ENERGY (#EWTPWGYE)-groet,

  Theo “SurvivalTrotter” Brouwers
  Avonturier, Hangmatslaper,…..

 • Erik Streep
  18 februari 2019 at 21:16

  Een paar weken terug met mijn moeder van 77 naar Alex Honnold zijn film Free Solo geweest. Zelf ben ik een klimmer, maar zij had nog nooit zoiets gezien. Ze was sprakeloos. Graag zou ik haar ook naar deze film meenemen en wel 17 april in Groningen (omdat ze zelf een aantal jaren in die provincie heeft gewoond en ook met de stad Groningen iets heeft)

Comments are closed.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer