Win “Off-piste”, een spannende wintersport-thriller van Jeroen Zuydt

Door Edwin Hagenouw 

In de Alpen valt deze weken volop verse sneeuw en de pistes liggen er prachtig bij. Corona-beperkingen houden ons helaas voorlopig nog thuis. Een week geleden las je op onze site al 10 dingen die je kunt doen om in wintersportsfeer te blijven. Daar willen we graag nog een elfde tip aan toevoegen: Lees een verhaal over de wintersport!

Eind 2020 debuteerde Jeroen Zuydt met het e-book “Off-piste – korte thriller”. Hier op Snowrepublic krijg je een voorproefje van dit spannende en eigentijdse verhaal én maak je via onze winactie kans op een exemplaar van het e-book.

Feest der herkenning

In “Off-piste” reis je met een vriendengroep mee met hun jaarlijkse gezamenlijke skivakantie. Na een korte introductie van de diverse personages en hun onderlinge verhoudingen begint de vakantiepret. Via de Achenpass reist de groep naar Oostenrijk. Eenmaal aangekomen in het Zillertal wordt er goed geskied en lekker gegeten en gedronken in diverse skihutten bij de pistes.

Mayrhofen. Foto: Unsplash

En na een fijne skidag dansen en flirten ze bij de après-ski. De groepsdynamiek is leuk beschreven en zal voor ieder die eens met een groep op vakantie is geweest, een feest der herkenning zijn.

Harakiri

In de loop van de skivakantie vinden diverse incidenten plaats, die ogenschijnlijk los van elkaar staan. Eén van de nieuwe leden van de groep, blijkt niet de aardige jongeman die hij in eerste instantie leek te zijn. Zonder het van elkaar te weten, hebben diverse leden in groep hebben last van zijn stiekeme gedrag. Naast deze verhaallijn is er ruimte voor romantiek en humor.

De Harakiri-piste in Mayrhofen, de meest steile skihelling in Oostenrijk, is het decor voor de climax van dit verhaal. Deze helling zie je op de voorpagina van het e-book. “Off-piste” van Jeroen Zuydt heeft als extra ten opzichte van bestaande wintersportboeken van gevestigde auteurs een multimediale website met muziek, artiesten en locaties uit het verhaal en de mogelijkheid tot interactie met de auteur.

Wie is Jeroen Zuydt?

Schrijven is een rode draad in het leven van Jeroen Zuydt (1967). Op de lagere school al keken zijn leerkrachten iedere week uit naar zijn opstellen, waarin fantasie, verrassende invals­hoeken en onverwachte wendingen in het verhaal hand in hand samen gingen. Tijdens en na zijn studietijd was Jeroen journalistiek zeer actief voor o.a. het universitair Weekblad Delta en voor de bladen van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Zijn militaire dienst vervulde hij als persvoorlichter.

In zijn latere functies viel hij op door zijn scherpe en goed leesbare beleidsteksten, rapporten, jaarverslagen, nieuwsbrieven en adviezen. Jeroen Zuydt is een pseudoniem met een knipoog naar de kinderboeken over de tweeling “Saskia en Jeroen” van Jaap ter Haar en een eerbetoon aan Saskia Noort als inspirerend voorbeeld.

Aanrader

Wil je jezelf enkele uren op skivakantie in Oostenrijk, in de sneeuw en bij de après-ski te voelen, dan is “Off-piste” van Jeroen Zuydt een aanrader. Het e-book is te koop voor de zachte prijs van 1,99 Euro bij Bol.com en in de Kobo e-reader store of als PDF-bestand via de website bij het boek.


Win-actie

Snowrepublic mag in overleg met de auteur drie exemplaren weggeven via een winactie. Je maakt kans op het e-book door deze vraag te beantwoorden: “Welke artiest zag de skigroep ‘live’ optreden in de Postalm bij de après-ski?” Tip: het antwoord vind je op de website van Jeroen Zuydt. Deze win-actie loopt t/m 15 februari 2021. 

Verstuur je antwoord via onderstaand formulier


Op de hoogte blijven van alle win-acties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: klik hier!


 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer