Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Win “Off-piste”, een spannende wintersport-thriller van Jeroen Zuydt

Door Edwin Hagenouw 

In de Alpen valt deze weken volop verse sneeuw en de pistes liggen er prachtig bij. Corona-beperkingen houden ons helaas voorlopig nog thuis. Een week geleden las je op onze site al 10 dingen die je kunt doen om in wintersportsfeer te blijven. Daar willen we graag nog een elfde tip aan toevoegen: Lees een verhaal over de wintersport! 

Eind 2020 debuteerde Jeroen Zuydt met het e-book “Off-piste – korte thriller”. Hier op Snowrepublic krijg je een voorproefje van dit spannende en eigentijdse verhaal én maak je via onze winactie kans op een exemplaar van het e-book.

Feest der herkenning

In “Off-piste” reis je met een vriendengroep mee met hun jaarlijkse gezamenlijke skivakantie. Na een korte introductie van de diverse personages en hun onderlinge verhoudingen begint de vakantiepret. Via de Achenpass reist de groep naar Oostenrijk. Eenmaal aangekomen in het Zillertal wordt er goed geskied en lekker gegeten en gedronken in diverse skihutten bij de pistes.

Mayrhofen. Foto: Unsplash

En na een fijne skidag dansen en flirten ze bij de après-ski. De groepsdynamiek is leuk beschreven en zal voor ieder die eens met een groep op vakantie is geweest, een feest der herkenning zijn.

Harakiri

In de loop van de skivakantie vinden diverse incidenten plaats, die ogenschijnlijk los van elkaar staan. Eén van de nieuwe leden van de groep, blijkt niet de aardige jongeman die hij in eerste instantie leek te zijn. Zonder het van elkaar te weten, hebben diverse leden in groep hebben last van zijn stiekeme gedrag. Naast deze verhaallijn is er ruimte voor romantiek en humor.

De Harakiri-piste in Mayrhofen, de meest steile skihelling in Oostenrijk, is het decor voor de climax van dit verhaal. Deze helling zie je op de voorpagina van het e-book. “Off-piste” van Jeroen Zuydt heeft als extra ten opzichte van bestaande wintersportboeken van gevestigde auteurs een multimediale website met muziek, artiesten en locaties uit het verhaal en de mogelijkheid tot interactie met de auteur.

Wie is Jeroen Zuydt?

Schrijven is een rode draad in het leven van Jeroen Zuydt (1967). Op de lagere school al keken zijn leerkrachten iedere week uit naar zijn opstellen, waarin fantasie, verrassende invals­hoeken en onverwachte wendingen in het verhaal hand in hand samen gingen. Tijdens en na zijn studietijd was Jeroen journalistiek zeer actief voor o.a. het universitair Weekblad Delta en voor de bladen van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Zijn militaire dienst vervulde hij als persvoorlichter.

In zijn latere functies viel hij op door zijn scherpe en goed leesbare beleidsteksten, rapporten, jaarverslagen, nieuwsbrieven en adviezen. Jeroen Zuydt is een pseudoniem met een knipoog naar de kinderboeken over de tweeling “Saskia en Jeroen” van Jaap ter Haar en een eerbetoon aan Saskia Noort als inspirerend voorbeeld.

Aanrader

Wil je jezelf enkele uren op skivakantie in Oostenrijk, in de sneeuw en bij de après-ski te voelen, dan is “Off-piste” van Jeroen Zuydt een aanrader. Het e-book is te koop voor de zachte prijs van 1,99 Euro bij Bol.com en in de Kobo e-reader store of als PDF-bestand via de website bij het boek.


Win-actie

Snowrepublic mag in overleg met de auteur drie exemplaren weggeven via een winactie. Je maakt kans op het e-book door deze vraag te beantwoorden: “Welke artiest zag de skigroep ‘live’ optreden in de Postalm bij de après-ski?” Tip: het antwoord vind je op de website van Jeroen Zuydt. Deze win-actie loopt t/m 15 februari 2021. 

Verstuur je antwoord via onderstaand formulier


Op de hoogte blijven van alle win-acties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: klik hier!


(Visited 804 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer