Sunday Brush, bescherming tegen de zon zonder crème

Door Edwin Hagenouw

Het is vaak lastig om tijdens het skiën en snowboarden je in te smeren. Je krijgt er vieze handen van en er blijft vaak zo’n witte waas achter op je gezicht. Ook zorgen veel zonnebrandcremes voor prikkende ogen of vervelende reacties van de huid. Hierdoor laten veel wintersporters het maar achterwege met alle vervelende gevolgen van dien.

Heb jij ook zo’n hekel om je in te smeren tijdens de wintersport?

Zonbescherming in poedervorm is daarom een uitkomst, Je hoeft je handschoenen niet uit te trekken, het opbrengen is zeer eenvoudig. Het insmeren, of eigenlijk, bepoederen, van een gehele familie is in een handomdraai gedaan. En op geen enkele manier krijg je een witte waas of prikkende ogen met dit poeder. Ideaal voor iedereen die een hekel heeft aan crèmes, of allergisch is voor de standaard bestanddelen van zonnebrandcrème.

Sunday Brush biedt jou de oplossing

Sunday Brush is een 100% natuurlijk mineraal poeder, die je huid dagelijks bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVA en UVB stralen. Het zonbeschermingspoeder heeft een hoge UV beschermingsfactor van SPF 50 met breed spectrum (UVA en UVB).

Het mineraal poeder van Sunday Brush blijft op de huid liggen en reflecteert de UV stralen, in plaats dat ze in de huid doordringen.

Waarom is zonbescherming tijdens de wintersport zo belangrijk?

Je huid krijgt veel weersomstandigheden te verduren tijdens de wintersport, sneeuw, felle zon en wind. UV stralen worden gereflecteerd in de sneeuw en zijn dus op wintersport vele malen sterker. Kies daarom dus voor een hoge SPF bescherming.

De belangrijkste voordelen van Sunday Brush

 • Hoge bescherming met factor 50
 • Geen witte waas meer na het opbrengen
 • Geen prikkende ogen meer
 • Geen vette vingers of lastig smeren meer
 • Ook te gebruiken met handschoenen aan
 • Geen handen wassen na het aanbrengen

Sunday Brush getest door wintersporters

Snowrepublic reporter Maartje heeft Sunday Brush afgelopen seizoen uitvoerig getest tijdens diverse wintersportvakanties. Zij kan daardoor bevestigen dat de bovenstaande voordelen inderdaad allemaal kloppen.

Daarnaast geeft ze aan dat, waar normale crèmes vaak een irritatie van de huid veroorzaken, hier bij Sunday Brush geen sprake is. Maartje gebruikt het product sindsdien tijdens al haar reizen, in zowel zomer als winter, maar ook thuis als ze wandelingen of fietstochten maakt.

Maartje: “Uiteindelijk ben je dus waarschijnlijk goedkoper uit, terwijl je huid daarnaast niet wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen”

Ze vertelt dat Sunday Brush misschien duurder is in de aanschaf dan de meeste zonnebrandcrèmes, maar dat je er veel langer mee doet. Uiteindelijk ben je dus waarschijnlijk goedkoper uit, terwijl je huid daarnaast niet wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen.

Ook onze vrienden van wintersport.nl hebben Sunday Brush getest. Lees hier over hun ervaringen en conclusies.

Interview Nicolien Sauerbreij

Olympische snowboard kampioen Nicolien Sauerbreij heeft heel wat trainings- en wedstrijd-uren doorgebracht onder de brandende zon in de bergen. Wat vind Nicolien van zonbescherming tijdens de wintersport? Lees het hier in dit uitgebreide interview.


SNOWREPUBLIC WIN-ACTIE SUNDAY BRUSH

Wij zijn fan van Sunday Brush en willen ook onze lezers kennis laten maken met dit mooie en gezonde product en stellen daarom samen met de bedenkers een product beschikbaar in een win-actie. Doe nu mee en maak kans op een Sunday Brush (t.w.v. € 49,95).

Om mee te doen hoef je slechts twee stappen te doorlopen:

 1. Vertel hieronder (of onder dit artikel op Facebook) waarom jij dit product wil winnen of aan wie een Sunday Brush zou willen geven;
 2. Meld je aan voor onze Snowrepublic Nieuwsbrief: klik hier 

Deze win-actie heeft een looptijd tot 1 december 2020. Direct daarna vindt de loting plaats en maken we de winnaar bekend op Snowrepublic en onze social media.


Wil je Sunday Brush aanschaffen? Dat kan online op www.sundaybrush.com


20 Reactie op “WIN-ACTIE | Sunday Brush, bescherming tegen de zon zonder crème”

 • Anne Mijderwijk
  1 december 2020 at 19:23

  wauw, wat een super handig product. zeker voor extra zonbescherming nadat je al make up hebt aangebracht in de ochtend!

 • Anita
  29 november 2020 at 13:03

  Ik zou heel graag in aanmerking willen komen voor dit product. Ik ben nogal een “luie smeerster”, vergeet het altijd en daardoor is mijn gezicht altijd verbrand. Bovendien hou ik van zoveel mogelijk natuurlijke producten.

 • rita
  27 november 2020 at 19:13

  wat een mooi product. Lijkt mij echt heel super en ook makkelijk mee te nemen. Helaas zit er dit jaar waarschijnlijk geen wintersportje in, maar ook tijdens de lange wandelingen door nederland is het vast een goede bescherming.

 • Loes
  23 november 2020 at 09:37

  Dat lijkt me fantastisch! Alleen maar lekker bezig zijn met skiën en niet steeds hoeven denken: “Ben ik aan het verbranden?”
  En natuurlijk fijn als je na je vakantie niet nog weken die witte skibril hoeft te dragen 😉

 • An
  22 november 2020 at 11:28

  Ik zie graag het zonnetje bij het outdoor sporten maar mijn gezicht zou ik toch wel graag beschermen met deze fijne Sunday Brush

 • Sandra
  17 november 2020 at 23:36

  Aan wie geven? Zijn jullie nu helemaal betoeterd 😉 een veegje kunnen ze krijgen… meer niet, dit geweldige product hou ik natuurlijk voor mijn eigen gezin!

 • Nel Bode
  17 november 2020 at 18:23

  Simpel, dan hoef ik me tijdens de dag zelf niet meer in te smeren of hier aan te denken. Kom maar op. Dit wil ik ook !!

 • ingrid
  11 november 2020 at 11:53

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik te weinig zonbescherming gebruik tijdens het skiën. Deze sunday brush gaat me er hopelijk aan herinneren hoe belangrijk dit is.

 • Manuel
  10 november 2020 at 21:59

  Geweldig product. Insmeren, stoeltje in de tuin, zonnetje in het gezicht, Oostenrijkse muziek op en ogen dicht. Net echt!

 • Anita H.
  8 november 2020 at 00:58

  Alvast handig voor komend voorjaar c.q. komende zomer. Ik ga niet graag de deur uit zonder zonbescherming; ik heb een zeer gevoelige (gezichts-)huid.

 • Tamara
  7 november 2020 at 22:20

  Eindelijk geen prikkende ogen meer. Ideaal product om in de zak van mijn ski-jas mee te nemen.

 • Anka Deutekom
  7 november 2020 at 13:28

  Ik ben nu zo’n 2 jaar bezig om zoveel mogelijk 100% natuurlijke producten te gebruiken omdat dit zoveel beter is voor o.a. je gezondheid. Dus ik zou heel graag in februari deze Sunday Brush uit willen proberen met het gezin.

 • Sandra
  7 november 2020 at 06:31

  Lijkt me super, geen vette bril, gezicht of zonnebrand in je ogen meer, maar gewoon een natuurlijke bescherming zonder alle bovenstaande ongemakken. Nu maar hopen dat we aankomend skiseizoen hiervan nog gebruik kunnen maken. Stay safe, Stay cool.

 • Marloes
  6 november 2020 at 21:34

  Wat een tof product. Dit wil ik graag gaan uittesten, als wij als gezin naar oostenrijk gaan.
  Al die vieze tubes zonnebrand die dan weer open gaan in je tas en plakkerig gezicht.
  Ben erg benieuwd !!

 • katrien adams
  5 november 2020 at 09:30

  Dit ziet er zo handig uit! ik wil dit wel eens testen

 • Marloes
  5 november 2020 at 08:04

  M’n broertje heeft weleens vanaf de 1e dag vd skiweek rondgelopen met n afdruk v z’n muts; oftewel knalrode kop en t bovenste stuk was mega-wit :O 😛

  En nu loopt ie eigenlijk altijd rond met n witte-waas-ski-kop 😀 dussssss, ja, denk dat hij er heel veel aan zou hebben ja hahahaha. Zou ‘m dan graag aan m’n broertje cadeau doen!

 • Bea Moris
  4 november 2020 at 19:35

  Met een groot gezin met onze drie kinderen is dit helemaal een topper! Zou enorm efficiënt zijn om iedereen op een goede, veilige én snelle manier in te smeren als we het nodig hebben😊. Ik ga deze tip sowieso onthouden, dank je!

 • Mirjam Hellingman
  4 november 2020 at 16:15

  Deze Sunday Brush, klinkt als een super handige en goede bescherming tegen de zon. Ik maak heel graag kans!

 • margot
  4 november 2020 at 15:55

  natuurlijk wil je dit winnen ,lijkt mij erg makkelijk ,en zeker met al die mannen bij mij thuis die zich haast nooit willen insmeren
  zou het graag eens proberen en nu nog duimen dat onze wintersport wel door gaat eind Maart ,dit jaar ging hij niet door .

 • Marlou
  4 november 2020 at 15:30

  Ik zou hem graag winnen zodat ik als we in het voorjaar weer mogen skiën lekker van de zon kan genieten zonder te verbranden!

Comments are closed.