Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Wildlife in nood door sneeuwdump in Oostenrijk

Alpen-nieuws door Tjeerd Langstraat

We kregen er geen genoeg van, beelden van de sneeuwdump die vorige week delen van met name Tirol en Karinthië lam legden. En eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon heerlijk, zoveel sneeuw. De krachten van Moedertje Natuur en de rauwheid van de bergen worden zo nog eens goed benadrukt en dat is lekker, stoeien met de elementen. Maar het is niet alleen maar geniesse. Want wat te denken van de dieren die zich tijdens de sneeuwstormen op de flanken van de bergen begeven?

Kort maar krachtig: die hebben het zwaar, heel zwaar. Jagers, locals en leden van de Alpenverein hebben de afgelopen dagen heel veel wild gered van een ongewisse dood.

Wat kun je zelf doen?

Maar wat kun je zelf doen als je een dier in nood spot? De Oostenrijkse Alpenverein zegt daar het volgende over: “Wilde dieren proberen momenteel zo gemakkelijk mogelijk hun weg te vinden en zijn dan ook vaker te vinden op boswegen of wandelpaden, soms zelfs tot in de dorpen. Lokale jagers werken momenteel keihard om reeën en edelherten vrij te krijgen – vaak onder omstandigheden die niet zonder risico zijn. Ook voederen zij de dieren dagelijks bij.”

“Iedereen die een wild dier tegenkomt, moet het niet achtervolgen of wegjagen. Hou pas op de plaats en wacht rustig af tot het dier zijn weg hervindt. Zie je dat een dier in nood is? Neem dan contact op met de lokale jachtgemeenschap of de gemeente.
Hou tijdens je winteractiviteiten rekening met de wilde dieren! De metershoge sneeuwhoeveelheden blokkeren de vluchtroutes voor wild en laten zien hoe belangrijk rust en ruimte voor de dieren zijn in de winter.”

Mooie plaatjes levert het echter ook op.

Fotocredits: Lukas Ruetz & Jakob Pattis


Bekijk hier alle verhalen over de winter in Oostenrijk


(Visited 406 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer