Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wildlife in nood door sneeuwdump in Oostenrijk

Alpen-nieuws door Tjeerd Langstraat

We kregen er geen genoeg van, beelden van de sneeuwdump die vorige week delen van met name Tirol en Karinthië lam legden. En eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon heerlijk, zoveel sneeuw. De krachten van Moedertje Natuur en de rauwheid van de bergen worden zo nog eens goed benadrukt en dat is lekker, stoeien met de elementen. Maar het is niet alleen maar geniesse. Want wat te denken van de dieren die zich tijdens de sneeuwstormen op de flanken van de bergen begeven? 

Kort maar krachtig: die hebben het zwaar, heel zwaar. Jagers, locals en leden van de Alpenverein hebben de afgelopen dagen heel veel wild gered van een ongewisse dood.

Wat kun je zelf doen?

Maar wat kun je zelf doen als je een dier in nood spot? De Oostenrijkse Alpenverein zegt daar het volgende over: “Wilde dieren proberen momenteel zo gemakkelijk mogelijk hun weg te vinden en zijn dan ook vaker te vinden op boswegen of wandelpaden, soms zelfs tot in de dorpen. Lokale jagers werken momenteel keihard om reeën en edelherten vrij te krijgen – vaak onder omstandigheden die niet zonder risico zijn. Ook voederen zij de dieren dagelijks bij.”

“Iedereen die een wild dier tegenkomt, moet het niet achtervolgen of wegjagen. Hou pas op de plaats en wacht rustig af tot het dier zijn weg hervindt. Zie je dat een dier in nood is? Neem dan contact op met de lokale jachtgemeenschap of de gemeente.
Hou tijdens je winteractiviteiten rekening met de wilde dieren! De metershoge sneeuwhoeveelheden blokkeren de vluchtroutes voor wild en laten zien hoe belangrijk rust en ruimte voor de dieren zijn in de winter.”

Mooie plaatjes levert het echter ook op.

Fotocredits: Lukas Ruetz & Jakob Pattis


Bekijk hier alle verhalen over de winter in Oostenrijk


(Visited 395 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer