Onlangs werd de Wildkogel-Arena door skiresort.nl opnieuw uitgeroepen tot ‘wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste’. Het kreeg 5 van de 5 punten in de topcriteria pistes, kabelbanen en pistepreparatie. Gezinnen voelen zich thuis op de 85 procent makkelijke en matig moeilijke pistes.

Met 16 onderscheidingen en 4,4 van de 5 punten behoort de Wildkogel-Arena tot de topskigebieden en de extra klasse van de ‘wereldwijd toonaangevende skigebieden tot 80 km piste’ op skiresort.nl. In de vijf hoogste beoordelingscategorieën kende het testportaal drie keer vijf van de vijf sterren toe aan de Wildkogel-Arena – voor pistes, kabelbanen en pistepreparatie.

Het skigebied op ruim 2.100 m is comfortabel te bereiken met de Wildkogelbahn in Neukirchen en de Smaragdbahn in Bramberg. In het skigebied, dat gelegen is in een keteldal in de Kitzbüheler Alpen, kunnen wintersporters zich verheugen op een prachtig panorama en ultramoderne skiliften. Dankzij de stuwmeren kan 85 procent van de pistes door sneeuwkanonnen worden afgedekt, zodat niets sneeuwzeker skiplezier in de weg staat van december tot na Pasen.

Voor beginners en gezinnen

De Wildkogel-Arena is met 85 procent aan lichte en middelzware pistes ideaal terrein voor beginners, herbeginners en gezinnen (5/5 sterren op skiresort.nl). De mix van 47 procent makkelijke, 40 procent middelzware en 13 procent moeilijke pistes biedt voor elk niveau van skiër wat wils. Pisteplezier speelt een grote rol in het hele skigebied, maar de Wildkogel-Arena is het eerste skigebied in het SalzburgerLand waar je alle attracties van Skiline vindt. In het Familypark met zijn steile bochten, sneeuwgolven en slakkenhuis verfijnen skiërs met enthousiasme hun techniek.

Op de Speedcheck- en Skimovie-banen, op de Funslope voor freestylers en snowboarders en op de langste verlichte rodelbaan ter wereld gaat het altijd om persoonlijke prestaties. Wie deelneemt aan de Wildkogel Cup kan de hele winter lang overal opdrachten uitvoeren, punten verzamelen en prijzen wegkapen.

Vlakbij Zillertal Arena en Kitzbühel

‘Zwarte-pisteskiërs’ hebben op de Wildkogel dertien procent moeilijke afdalingen voor de boeg: onder de Braunkogel, Frühmesser en Pfeifferköpfl wacht hen een behoorlijke uitdaging. Links en rechts van de pistes zijn er altijd mogelijkheden voor een ommetje in de diepe sneeuw. De langste dalafdaling in het SalzburgerLand is een echte fitheidstest. Over 14 kilometer en 1.300 hoogtemeters gaat het naar beneden naar Bramberg.

De klimaatvriendelijke elektrische treineLINER brengt de skiërs vanaf de niet minder uitdagende dalafdaling in Neukirchen tijdens de openingstijden ‘groen en stil’ terug naar het dalstation van de Wildkogelbahn. Pistekilometervreters hebben binnen een afstand van maximaal 20 kilometer de skigebieden Zillertal Arena en Kitzbühel met in totaal 395 kilometer afdalingen om te verkennen. Ook de auto kan met vakantie, want gratis skibussen brengen de wintersporters comfortabel en zonder stress naar de skigebieden. Als KlimaAktiv-partner geeft de Wildkogel-Arena zo het goede voorbeeld op het gebied van klimaatneutraliteit.

Onthaasten

In de Wildkogel-Arena kun je onthaasten in bergrestaurants met een weids uitzicht, authentieke hutten en hotels. Op het terras van het panoramische bergrestaurant naast het bergstation van de Wildkogelbahn ontmoeten skiërs en boarders rodelaars en winterwandelaars die genieten van het uitzicht op de Hohe Tauern op het winterwandelpad tussen de bergstations van de Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn.

De hoogste toppen van Oostenrijk, de Großvenediger (3.657 m) en de Großglockner (3.798 m), liggen hier binnen handbereik. Skiërs en snowboarders beschikken op hun smartphone altijd over actuele informatie uit het skigebied met de gratis app ‘BB Wildkogel’ en ‘Wildkogel tipps2go’ of op www.wildkogel-tipps2go.atwww.wildkogel-arena.at

Sneeuwwals (13.01 – 03.02.24 / 02.03 – 23.03.24)
7 overnachtingen in de gewenste categorie, 6-daagse Wildkogel-skipas geldig voor alle liften in de Wildkogel-Arena, 20% korting op ski- en snowboardverhuur.
Sneeuwwals-cadeau om uit te kiezen: 3 halve dagen bambiniskicursus (2,5 uur per dag), 3 dagen kinderskicursus (4 uur per dag), 4 halve dagen kinderskicursus (2,5 uur per dag), 4 halve dagen cursus voor volwassen beginners of gevorderden (2,5 uur per dag), 2 halve dagen snowboardcursus (2,5 uur per dag), privéles voor 1 persoon (2 uur), privéles voor 2 personen (1,5 uur).
Prijs p.p: vanaf 655,00 euro

Bergliften Wildkogel winter 2023/24
Geopend tot 7 april 2024
Dagelijks van 08.30 uur (vanaf 01.02 vanaf 08.15 uur tot 16.30 uur
Skipas voor 1 dag: volw. 63,50 euro / kinderen 31,00 euro 6-daagse skipas: volw. 313,00 euro / kinderen 153,00 euro