Het wereldwijd toonaangevende skigebied Wildkogel-Arena, met tot tachtig kilometer aan pistes, is de testwinnaar op het gebied van netheid en hygiëne volgens skiresort.nl. Ook tijdens de Schneewalzer weken in januari en maart geldt het motto Je veilig goed voelen. De Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg krijgt steeds weer opnieuw de beste cijfers voor het geweldige totaalaanbod. Van onze vrienden van skiareatest.com ontving de Wildkogel-Arena de onderscheiding Belevenis- & Familieskigebied. Naast geweldige ski- en snowboardmogelijkheden vind je hier ook nog eens de langste verlichte rodelbaan ter wereld.

Belevenis- en Familieskigebied

Gezinnen met kinderen, volwassen beginners en mensen die het skiën weer opnieuw gaan oppakken voelen zich hier gegarandeerd thuis. 85 procent van de pistes is hier namelijk blauw en rood. Ervaren wintersporters halen het beste uit zichzelf en de winter op de vijftien procent zwarte pistes.

Wildkogel Arena

Recreatieskiërs, die met name de ruimte op de piste en de uitgestrektheid van het skigebied waarderen, zijn blij met de Schneewalzer-arrangementen in januari en maart. De aanbieding is inclusief een week accommodatie en een zesdaagse skipas voor de Wildkogel-Arena. Daarnaast is een beginners- of opfriscursus inbegrepen, afhankelijk van het niveau.

Voor de allerkleinsten vanaf drie jaar worden minicursussen aangeboden en de iets oudere kinderen zijn aan het juiste adres bij de Kogel-Mogel kindergebieden van de professionele skischolen bij de bergstations.

Een gezellige pauze in een van de vele berghutten.

Natuurlijk mag tijdens een wintersport de gezellige pauze in een berghut onder het genot van echte Pinzgauer lekkernijen niet ontbreken. Uiteraard met de nodige afstand. Meer informatie vind je op www.wildkogel-arena.at

Natuurlijke rodelbaan

Suis de berg af op deze natuurlijke rodelbaan terwijl je, geloof het of niet, 1.300 meter hoogteverschil overbrugt over een lengte van veertien kilometer. Het ijs dertig tot vijftig minuten volop genieten op de langste, verlichte rodelbaan ter wereld. En deze ligt in de Wildkogel-Arena.

De langste verlichte rodelbaan ter wereld

Vol met bochten, gezinsvriendelijk en altijd spannend: rodelen is sportief bezig zijn en plezier maken in de frisse berglucht. Het startpunt voor het langste, verlichte rodelplezier ter wereld ligt op 2.100 meter. Hoog op de mooiste berg met uitzicht in de Salzburger Oberpinzgau, bij het bergstation van de Smaragdbahn. Je bent er in een paar minuten met de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn. Beide skiliften zijn dagelijks tot 16.30 uur in bedrijf.

Eenmaal boven hoef je je niet te haasten, want de veertien kilometer lange, perfect geprepareerde rodelbaan is elke dag tot 22.00 uur verlicht

Voor rodelaars is de Smaragdbahn zelfs elke vrijdag tot 18.30 uur geopend. Eenmaal boven hoef je je niet te haasten, want de veertien kilometer lange, perfect geprepareerde rodelbaan is elke dag tot 22.00 uur verlicht. Er worden regelmatig rodelworkshops gehouden waarbij je handige tips krijgt voor de juiste rem- en bochtentechniek. Om extra lang van de gemiddeld veertig minuten rodelplezier te genieten, raden we onderweg een tussenstop of een pauze in een berghut aan. Nadat iedereen is aangesterkt door typische Pinzgauer lekkernijen, snijdt iedereen de “excellente bochten” weer aan.

Veertien kilometer verlichte rodelbaan

De rodelbaan heeft het internationale gouden keurmerk voor rodelbanen gekregen. Er zijn nog meer familierodelbanen in de Wildkogel-Arena: bij Gasthof Stockenbaum en bij Gasthof Neuhaushof. Op de rodelbaan Kühnreit kan iedere dag tot 21.00 uur in het licht van de schijnwerpers worden gerodeld.


Lees hier alle informatie over de activiteiten en aanbiedingen in Wildkogel-Arena


De Wildkogel-ondernemingen voldoen aan alle officiële eisen en treffen alle noodzakelijke maatregelen, zodat de gasten zo veilig mogelijk van het skigebied kunnen genieten.