Als reisreporters van Snowrepublic en Mountainreporters hebben Maartje en ik een warm hart voor Scandinavië. In elk seizoen komen we graag in het noorden van Europa, waarbij vaak geldt: hoe noordelijker hoe beter. We zijn dan ook super enthousiast en opgetogen over de reis die we, van 5 tot 12 maart, namens BBI Travel gaan maken naar Levi en Ylläs in Fins Lapland. Tijdens en na onze reis zullen we verslag doen op Snowrepublic en onze social media.

Het indrukwekkende arctische landschap in Fins Lapland vormt het decor van diverse bijzondere winteravonturen. BBI Travel is reispartner van Snowrepublic en zij stelden een aantal reizen samen waarbij je kunt deelnemen aan spannende activiteiten en belevenissen. Maar bovenaal zul je gaan genieten van de pure natuur en de échte winter. En dat is precies wat Maartje en ik gaan doen de komende dagen in Lapland.

Noorderlicht, husky’s en overal sneeuw

Voor veel reizigers naar het hoge noorden staat het Noorderlicht centraal. Lapland is de plek om, onder een met Noorderlicht versierde hemel, in een magisch wit landschap, winterdromen uit te laten komen. Beleef de echte winter en geniet van uitdagende, adrenaline verhogende activiteiten. Neem de tijd om van de natuur, rust en stilte te genieten op plekken waar niet iedereen ’s winters komt.

Balanceer achterop de slee terwijl je husky’s al hijgend door de mooiste landschappen trekken of hoor simpelweg het kraken van de sneeuw onder de schoenen als je in het donker op zoek gaat naar dat ene mooie plaatje van het magische Noorderlicht. En het mooiste is misschien nog wel het feit dat in deze gebieden altijd sneeuw ligt. Meer dan je voor mogelijk kunt houden zelfs.

Wij zullen in ieder geval een aantal dagen gaan skiën in beide gebieden. Daarnaast gaan we deelnemen aan de volgende activiteiten: husky safari, fatbike tour, noorderlicht sneeuwschoenwandeling en een dinerexcursie SnowVillage

LEVI

Het trendy skigebied Levi ligt zo’n 170 kilometer boven de poolcirkel, in Fins Lapland. Wie hier eenmaal een keer geweest is, wil beslist terug. Niet voor niets kent dit sprookjesachtige gebied vele enthousiaste vaste bezoekers. Levi biedt goede, veelzijdige wintersportmogelijkheden.

Er is een uitgebreid snowboardpark en de 52% steile World Cup piste is een spannende uitdaging voor de echte skihelden. Het wintersporten kan worden gemixt met de Lapse cultuur. U kunt hier kiezen uit excursies waaronder paardrijden, sneeuwscootersafari’s, een bezoek aan een rendierfarm en ijsvissen. 

YLLÄS

Ylläs en het naastgelegen Äkaslompolo, wordt door de Finnen zelf als één van de mooiste skigebieden van Finland genoemd. Ylläs Tunturi, de berg die boven de omliggende bossen van Lapland uitsteekt, biedt de alpineskiër erg fraaie pistes en een goed liftennetwerk.

Naast het skiën is er in Ylläs een groot scala aan andere winteractiviteiten te doen die veelal in de uitgestrekte bossen plaatsvinden.

Wil je dit zelf ook een keer meemaken? Kijk dan eens naar het aanbod van BBI Travel, specialist in reizen naar het hoge noorden: BBI-travel.nl

LEES OOK: