Wine, food, design. In hotel „Der Weinmesser“ laten levensgenieters zich verwennen met de mooie dingen van het leven. In het Italiaanse Schenna, op een zonneplateau boven Meran, runt de familie Kohlgruber haar viersterren-superiorhotel. Fijnproevers vinden hier een liefdevol ontworpen juweeltje, gewijd aan culinair genieten. In- en outdoor word je verwend met een ruime wellness-oase en een exclusief aanbod voor lichaam en ziel. Schenna telt 300 zonnige dagen per jaar. “Der Weinmesser” is genesteld in een landschap vol mediterraan-alpiene levensgenoegens.

Het boven Meran gelegen hotel legt zich toe op de mooie dingen van het leven: wine, food en design staan hier centraal. Fijnproevers hebben het hotel al lang uitgeroepen tot een must-see bestemming. Hotel Der Weinmesser is door Falstaff uitgeroepen tot een van de ‘5 lekkerste fijnproevershotels van Zuid-Tirol’. 

Hotelmanager Christian Kohlgruber is zelf de chef-kok van het hotel. Hij selecteert zorgvuldig de beste regionale producten om ze samen met zijn keukenteam te verwerken tot verfijnde gerechten. De heerlijke voorjaarsgerechten, vergezeld van passende wijnen, geven fijnproevers de perfecte start van het warme seizoen. Want wat zou een vakantie in Zuid-Tirol zijn zonder goede wijnen? In Hotel Der Weinmesser kunnen wijnliefhebbers hun passie voor fijne wijnen delen met grote wijnkenners.

De persoonlijke contacten die de twee gastheren en sommeliers Doris en Christian Kohlgruber met de wijnboeren onderhouden, maken van de populaire wijngaardrondleidingen een unieke belevenis. Je onderdompelen in de wijncultuur, de fascinatie voor het edele druivensap beleven en bijzondere insidertips krijgen – dat kan allemaal in Hotel Der Weinmesser. Tijdens een heerlijk diner lekkere Zuid-Tiroolse wijnen proeven is hier een ervaring op zich.

In de stijlvolle kamers en suites van Der Weinmesser geniet je van privésfeer. Het is heerlijk wegdromen in de smaakvolle ambiance, omgeven door natuurlijke materialen en uitgebalanceerde kleurconcepten. Logeer je graag in een bijzonder highlight? Boek dan “Juniorsuite Secret Garden”, “Juniorsuite Vista”, “Double Room Nature” of “Family Suite Deluxe”. Het zijn allemaal nieuwe designwoonwerelden.

Een bijzonder gunstig klimaat

Het bijzonder gunstige klimaat van het Meraner Land komt niet alleen de wijnstokken ten goede. Het buitenseizoen begint vroeg in Schenna, en het Meraner Land wordt terecht beschouwd als een van de mooiste bestemmingen om de lente te verwelkomen. Rond Hotel Der Weinmesser ligt een uitgestrekt wandelgebied. De wijngaarden in de vallei nodigen al in maart uit tot wandelen. 

Zodra de sneeuw smelt, veroveren bergbeklimmers de toppen van het hooggebergte. Naast fervente wandelaars komen ook fietsers, nordic walkers, ruiters en golfers hier aan hun trekken. Tandempiloten en parapenters genieten van hun vlucht boven het Natuurpark Texelgruppe. Met het oog op duurzaamheid kunnen alle gasten van Hotel Der Weinmesser vanaf 2024 met de Mobilcard Schenna GuestPass gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en de meeste liften in Zuid-Tirol.

Geniet van het frisse lentegevoel – de prachtige VineaSpa van Der Weinmesser is daarvoor de ideale plek. Hier doen de hotelgasten nieuwe energie op terwijl ze ontspannen, zwemmen en een sauna nemen. De prachtige, grote tuin met zoutwaterzwembad is weer klaar voor ontspannende uren in de zon. Het beautyteam heeft alle aandacht voor je persoonlijke wensen en behandelt je met veel gevoel. Een bijzonder highlight biedt Der Weinmesser met zijn vinotherapie.

Cultuur en natuur

Een regio kan nauwelijks diverser zijn: cultuur en natuur, pittige berglucht en een mediterraan klimaat, bergtoppen op de achtergrond en palmbomen midden in de stad. Rond hotel “Der Weinmesser” ontvouwt zich een uitgestrekt wandelgebied voor ontspannen wandelaars, gezinnen en bergbeklimmers. Van de wijngaarden in het dal tot aan de kruisen op de toppen in het hooggebergte liggen 500 kilometer gemarkeerde wandelpaden voor natuurliefhebbers. Ook fietsers, nordic walkers, ruiters en golfers zijn hier in hun element. Vlakbij ligt de kuurstad Meran met haar urbane flair en veelzijdige cultuuraanbod.  

Meer informatie en beschikbaarheid vind je op www.weinmesser.com