Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

What’s new in het Skicircus?

Door Maaike Somers | 27 september 2020

Dat het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een hoop te bieden heeft, zal voor de meesten geen verrassing zijn.
Met zijn 270 kilometer aan pistes, ruim 70 liften en 60 berghutten is het skicircus een populaire wintersportbestemming.
De kilometersvreters onder ons hebben hier waarschijnlijk hun hart al opgehaald toen ze ‘The Challenge’ deden. Het langste skicircuit in de Alpen. Ruim 65 kilometer aan piste, 32 liften en 12400 meter aan hoogteverschil maken dat je je de hele dag kunt vermaken. En met hele dag, bedoelen we écht de hele dag. Je mag zo’n zeven uur uittrekken voor dit circuit.

Maar, in de aanloop naar dit seizoen hebben ze niet stilgezeten in het skicircus.

Skiverbinding van Bernkogel naar Schattberg X-press

Dit seizoen hoef je een stuk minder met je ski’s op je schouder te wandelen. Dankzij de skiverbinding tussen piste 146, Bernkogel naar A1 en A2, Schattberg X-press.
Een 300 meter lange skiroute, waarbij je zo’n 25 meter door een onderdoorgang gaat, brengt je direct naar de parkeerplaats van de Schattberg X-press.
Al in september 2019 werd gestart met de aanleg van deze route en dit seizoen kunnen we er dan echt gebruik van maken.
En, extra handig. Er zijn direct sneeuwkannonnen langs de skiroute geplaatst waardoor deze behoorlijk sneeuwzeker is.

Skicircus Saalbach. Foto: Maaike Somers
Skicircus Saalbach. Foto: Maaike Somers

Meer sneeuwzekerheid dankzij het nieuwe Rosswald-stuwmeer

Tussen de Rosswaldhut en de Wieseralm zal het stuwmeer, dat momenteel in aanbouw is, komen.
Het meer zal een inhoud van 230.000 m3 hebben en hiermee wordt de sneeuwcapaciteit van het Filzen-stuwmeer op de Reiterkogel aanzienlijk vergroot.
Vanaf winter 2021 zal het stuwmeer het skigebied tussen Rosswald en Reiterkogel bevoorraden.
In de tussentijd is de route tussen Rosswald en Reiterkogel gewoon geopend, maar wel met een kleine omleiding.

Skicircus Saalbach Hinterglemm. Foto: Maaike Somers
Skicircus Saalbach Hinterglemm. Foto: Maaike Somers

De gratis Skicircus Alpin-Card Navigator App

De Alpin-Card is al eerder in het leven geroepen. Met deze skipas krijg je toegang tot de skiliften in de drie skigebieden. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schmittenhöhe in Zell am See en Kitzsteinhorn in Kaprun.
En om het je nog makkelijker te maken kun je dit jaar gebruik maken van de Navigator App. In de app vind je het volledige pistenetwerk van de drie gebieden. Je kunt er bestemmingen en tussenbestemmingen in voeren. En dan gaat het niet alleen om de pistes en liften, maar ook om de hutten en attracties.

Lees hier meer over het Skicircus

(Visited 324 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer