advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Westendorf kijkt reikhalzend uit naar opening Fleidingbahn

Door Patricia Christiani

Eén van de nieuwe liften waar in Westendorf naar uit wordt gekeken is de nieuwe Fleidingbahn. In maart dit jaar sloot deze oude lift na 36 jaar en 12 miljoen ritjes. De driezitter (waar het naar verluidt altijd erg koud in was) is hiermee geschiedenis en wordt vervangen door een nieuwe lift. De nieuwe Fleidingbahn is een achtzitter, heeft zitverwarming, bubbles en kan 2.730 mensen per uur naar boven vervoeren. Boven aangekomen op 1.892 meter kunnen wintersporters genieten van een panoramisch terras met uitzicht op skigebied Wilder Kaiser, de Grossglockner en de toppen van het Zillertal.

westendorf
Impressie van de nieuwe Fleidingbahn. Bron: SkiWelt.at,(C) AB Seilbahnplanungsbüro

Een hele verbetering dus, maar de investering van 15,5 miljoen euro levert nog een groot voordeel op. De nieuwe lift zorgt er namelijk voor dat de aansluitende piste een stuk langer wordt.

Bergbahnen Westendorf maakte een mooie drone-impressie van de bouw van de lift.

De oude lift kreeg overigens een mooie bestemming. De 100 stoeltjes werden verkocht en kon je zelf kopen voor 250 euro per stuk! 

Hoofdfoto: © SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Simon Beizaee
Bronnen: Skiwelt.at, (C) AB Seilbahnplanungsbüro, Bergbahnen Westendorf.

Lees ook:

advertentie