Ben je op zoek naar een groot skigebied? En wil je een volledig Hollandse après-ski? Westendorp is een Nederlands feestdorp en is gelegen in een groot skigebied in Oostenrijk

Skigebied: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Wilder Kaiser – Brixeltal is een groot skigebied in Oostenrijk met 284 kilometer piste, 90 liften, 77 berghutten en is zeer geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders. Uiteraard kunnen ervaren wintersporters ook alle kanten op. Zo zijn er bijvoorbeeld 4 funparks. Maar zeker voor niet al te professionele wintersporters is dit gebied een aanrader. 

Mocht het gebied om wat voor reden dan ook niet groot genoeg voor je zijn, dan kun je voor een klein bedrag extra je skipas uitbreiden met het gebied Kitzbühel – Kirchberg.

Westendorf

Westendorf ligt op 800 meter hoogte en het dorp heeft alles wat je nodig hebt. Een supermarkt, restaurants enz. enz. Er zijn twee liften die vanuit het dorp vertrekken. Vanaf de top kun je prachtig afdalen naar Brixen im Thale om zo aansluiting te vinden naar het grootste gedeelte van de skikaart. Aan de kant van Westendorf zijn echter ook hele mooie, lange afdalingen te vinden. Tip: Neem de blauwe afdaling 111

Westendorf - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental - Snowrepublic
Westendorf – SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental – Snowrepublic

Après-Skiën in Gerry’s Inn

Het concept is zo simpel, maar ook zo briljant: Een grote tent aan de voet van de piste waar alles in iedereen Nederlands is. Het personeel, de DJ en Stefan Storm. Wie is Stefan Storm…??? Hij is al jaren de huiszanger van Gerry’s Inn en gaat een paar keer per avond de tafel op om alle bekende après-ski hits te zingen. Gerry’s Inn is echt elke avond vol. Ik kom er al jaren en heb nog nooit een rustige avond meegemaakt.

Gerry's Inn - Westendorf - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental - Snowrepublic
Gerry’s Inn

Interessante links en artikelen:

Nederlandstalige officiële site: skiwelt.at/

gerrysinn.at

https://www.snowrepublic.nl/is-feest-iglos-brixen/
(Visited 677 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën