Deze winter strijden de beste alpine skiërs voor de felbegeerde titel ‘wereldkampioen 2023’, op de legendarische Roc de Fer piste in Méribel. Buiten de Olympische Spelen om zijn de wereldkampioenschappen alpineskiën het grootste evenement in de wereld van het skiën. En Courchevel Méribel 2023 is inmiddels van start gegaan!

Van 6 tot 19 februari vinden de wereldkampioenschappen alpineskiën plaats in de twee dorpen van de 3 Vallées: Méribel en Courchevel.  Hiermee worden 2023 en 2024 twee belangrijke jaren in de Franse sportgeschiedenis. Er vinden namelijk meerdere grote evenementen achter elkaar plaats: de wereldkampioenschappen skiën in Courchevel Méribel, het wereldkampioenschap alpine skisport, de wereldkampioenschap rugby in 2023, gevolgd door de Olympische Spelen van Parijs in 2024. 

Courchevel Méribel 2023 verwelkomt maar liefst 660 atleten vanuit 75 verschillende landen (waaronder twee Nederlandse alpineskiërs: Maarten Meiners en Kiara Derks) en daarnaast worden er 150.000 toeschouwers verwacht.  

Wereldkampioenschappen van start

Op maandag 6 februari 2023 zijn de eerste races van het alpineskiën van start gegaan. De beste vrouwelijke skiërs ter wereld namen deel aan het eerste evenement van de Courchevel-Méribel 2023 Alpine World Ski kampioenschappen. Zij trotseerde de hellingen van de Roc de Fer in Méribel. De unieke komvormige omgeving, gelegen in het hart van Méribel, maakt het mogelijk om alle evenementen te volgen in een sfeer die vergelijkbaar is met die van een wereldkampioenschap voetbal of rugby.

Foto: Méribel Kampioenschappen Alpineskiën

Maarten Meiners

Maarten Meiners, de beste skiër van Nederland, neemt deel aan deze kampioenschappen. Hij gaat zich voornamelijk focussen op de reuzenslalom. We zijn erg benieuwd hoe de beste Nederlandse skiër gaat scoren!

Maarten Meiners (29) is de beste Nederlandse alpineskiër. In 2011 heeft hij zijn eerste Nederlandse titel behaald en door de jaren zijn hier een aantal titels bij toegevoegd. Hij heeft de afgelopen jaren goede prestaties neergezet op het EK en WK. Hij is op de pistes duidelijk te herkennen door de kaashelm waarmee hij de bergen afgaat. Maarten Meiners: ”Volgens mij hebben we afgelopen week al mooie wedstrijden gezien, dus deze week wordt vast ook gaaf!” Deze week gaat Maarten van start: ”Ik kijk ontzettend uit naar mijn 7e WK! Daar ligt mijn focus vooral op de reuzenslalom waar top 15 mijn doel is. Ook doe ik parallel, daar ben ik heel benieuwd naar, want we hebben dit seizoen geen World cup parallel wedstrijd”.

Méribel en evenementen

Méribel heeft veel ervaring met het organiseren van grote evenementen. Zo maakte Méribel onderdeel uit van de 16e Olympische Winterspelen (Albertville) in 1992. Maar ook verwelkomde men de wereldkampioenschappen Wereldcup Alpine Skiën in 2013 en de finales van de wereldbeker alpineskiën in 2015 en 2022.

Bron: Check in PR/Méribel | Hoofdfoto: Méribel


Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer