advertentie
Rab Microlight

Skilift-vragen: welke diersporen lopen er onder de lift door?

Door Patricia Christiani

Je hebt het je vast weleens afgevraagd: van welke dieren zijn die sporen die hier onder mijn lift in de sneeuw lopen? Grote kans dat de sporen onder je skilift van een haas, konijn of een vos zijn. Deze dieren komen veel voor in de bergen en wandelen ‘s nachts heel wat af op zoek naar eten. 

Het mooiste spoor

Een vossenspoor lijkt op dat van een kleine hond. Het mooiste spoor van een vos is het zogenaamde snoeren. Hierbij staan alle pootafdrukken in één lijn achter elkaar. Hoe de afdrukken van deze vossen, konijnen, reeën en eekhoorns in de sneeuw er precies uit zien, lees en zie je hier. Ook zijn er in de bergen sporen te vinden van grotere dieren zoals gemzen, steenbokken en herten.

Dierensporen onder de skilift
Wolvensporen in de sneeuw. Foto:USFWS Headquarters- CC BY 2.0 –

Kleine dieren

Kleinere diersporen onder de skilift zijn te zien van eekhoorns, muizen en hermelijnen. En natuurlijk ook van de bergmarmotten! Hoewel je de sporen van dit diertje vooral in het voorjaar tegen komt, omdat de marmotten dan uit hun winterslaap komen. 

Gevaarlijke dieren

Een spannender categorie dierensporen onder de skilift kun je tegenkomen in Italië (Piemonte en Aosta). Hier kun je namelijk de sporen van wolven, zwijnen en lynxen tegenkomen (maar die zijn erg zeldzaam). 

Heb je zelf een skilift-vraag?

Stel ‘m aan ons! Dan gaan wij op zoek naar het antwoord zodat je komend seizoen in de skilift jouw vrienden antwoord kunt geven op alle skilift-vragen!

#skiliftvragen #vragenindeskilift

Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

 

advertentie

Buro Scanbrit