Aberg © Claudia Ziegler


 

Dit weekend berichtten we er al over: Oostenrijk scherpt zijn coronamaatregelen flink aan in verband met de oplopende besmettingen in het land. Vandaag werden alle definitieve maatregelen bekend. De 2G regel (Genezen, Gevaccineerd) wordt overal ingevoerd, zo ook voor de skiliften. Maar uit de definitieve maatregelen blijkt dat FFP2 mondkapjes niet op hoeven in de lift.

Definitieve coronamaatregelen per 8 november 2021

Vanaf maandag 8 november 2021 zijn de volgende maatregelen van kracht:

  • 2G regel (genezen, gevaccineerd) is van toepassing op: kabelbanen (skiliften: dit gaat overigens in op 15 november), accommodaties, gastronomie, culturele instellingen, contactberoepen (bv. kapper) en evenementen met meer dan 25 personen. Voor de 2-G-regel geldt een overgangsperiode van vier weken. Tijdens deze periode wordt de eerste vaccinatie in combinatie met een PCR-test beschouwd als bewijs van toelating – een volledige vaccinatie is tijdens deze overgangsperiode van de komende 4 weken dus nog niet vereist.
  • Alle soorten coronatests (zowel PCR- als antigeentests) worden niet langer erkend worden om toegang te krijgen.
  • Daar waar 2G niet geldt, is een FFP2 mondkapje verplicht. Het dragen van een FFP-2 masker is verplicht in winkels, musea en bibliotheken.
  • Kinderen tot en met 12 jaar zijn momenteel vrijgesteld van deze maatregelen.
  • Alle coronamaatregelen per 8 november 2021 kun je hier teruglezen.

Winterseizoen hoogste prioriteit

De nieuwe maatregelen zijn in eerste instantie bedoeld om de zorg te beschermen. Maar ze moeten ook helpen om een nieuwe lockdown te voorkomen. Want dat zou betekenen dat het komende wintersportseizoen alsnog in het water zou vallen. “Het hoogste doel moet zijn, dat het komende wintersportseizoen doorgaat”, zei de Oostenrijkse minister van Toerisme Elisabeth Köstinger, na spoedberaad in het bekende skioord Leogang. 

Geldigheid vaccinaties

Oostenrijk stelt in de nieuwe regels dat de QR code geldig is tot 9 maanden na je laatste vaccinatie. Met uitzondering van het Janssen vaccin: deze is in de nieuwe regels slechts geldig tot 3 januari 2022. Dat betekent slecht nieuws voor wintersporters met het Janssen-vaccin, omdat ook nog niet bekend is wanneer er boosters in Nederland beschikbaar komen voor iedereen. Hoe de Oostenrijkse overheid omgaat met toeristen uit landen waar nog geen boosterprikken gepland staan, is ook nog onbekend. Ook in Europees verband is dit niet duidelijk. We blijven het nieuws volgen!

Bron: Austria.info | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 1.165 times, 1 visits today)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.